Spor

...

Herkes İçin Goalball

Herkes İçin Goalball

Görme engelli bireylerin yaptığı sportif faaliyetlerini tanıtmak ve görme engellilere özel Goalball sporuna dikkat çekmek amacıyla Çukurova Üniversitesi tarafından “Herkes İçin Goalball” etkinliği düzenlendi.

 

Goalball Projesi Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ev sahipliği, Çukurova Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği, Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, Adana Yüreğir Belediyesi ile Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığıyla yürütülüyor. Projenin hazırlayıcılığı ve yöneticiliğini ise Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor-Sağlık Bilimleri Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Gonca İnce ile Çukurova Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı İsmail ÖZDEN üstleniyor.

 

Görme engelli bireylerin yaptığı sportif faaliyeti olan goalballı daha geniş kitlelere tanıtmanın amaçladığı proje kapsamında görme engelli sporcular ve gönüllü katılımcılar tarafından karma 4’er kişilik 4 takım oluşturuldu. A B C D takımları çapraz eşleşme ile maç yaparak rakibini eledi.  Kazanan 2 takım, final maçı yaparak şampiyon belirlendi. Maçlar 10’ar dakikalarla ikişer devre şeklinde oynatıldı.

Çekişmeli geçen karşılaşmaların sonunda kazanan takımlar için madalya töreni düzenlendi. ÇÜ Lütfullah Aksungur Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene Dekan Prof. Dr. Zeynep Dinç’in yanı sıra akademisyenler, sporcular ve aileleri katıldı.