Spor

...

Çukurova Üniversitesi “5’i Bir Yerde Engelli Sporları” Etkinliğine Ev Sahipliği Yaptı

Çukurova Üniversitesi “5’i Bir Yerde Engelli Sporları” Etkinliğine Ev Sahipliği Yaptı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Spor Bilimleri Fakültesi ile Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği protokolü çerçevesinde ‘5’i Bir Yerde Engelli Sporları’ etkinliği düzenlendi. Proje çerçevesindeki etkinlikte, özel gereksinimli ve tipik gelişim gösteren öğrenciler görev aldı.

 

ÇÜ Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü tarafından desteklenen projenin koordinatörlüğünü ise Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gonca İnce üstleniyor.

Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. İnce, Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, tekerlekli sandalye basketbol, oturarak voleybol, görme engelliler goalball, bilek güreşi, masa tenisi gibi 5 farklı engelli spor branşının katılımcılara sunulduğunu söyledi. Organizasyon komitesinde Spor Bilimleri Fakültesinde okuyan özel gereksinimli ve tipik gelişim gösteren öğrenciler görev aldığını ifade eden Doç. Dr. İnce, ‘5’i Bir Yerde Engelli Sporları’ etkinliğin geleneksel hale getirileceğini ifade etti.