Spor

...

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü Koşusu'nu 6 Numaralı Mind And Life Kazandı

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü Koşusu'nu 6 Numaralı Mind And Life Kazandı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörlüğü adına Türkiye Jokey Kulübü tarafından “ÇÜ Rektörlük Kupası Koşusu” düzenlendi. Melis Kurtel Emin'in sahibi ve Mozaik Org. San. Tic. A.Ş.'nin de yetiştiricisi olduğu Mind And Life jokey Müslüm Çelik ile koşuda birinciliğe adını yazdırdı.

 

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü Koşusu Kupası Adana Yeşiloba Hipodromu'nda düzenlenen törenle verildi. 3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 1400 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

 

Koşuyu, Melis Kurtel Emin'in sahibi ve Mozaik Org. San. Tic. A.Ş.'nin de yetiştiricisi olduğu Mind And Life (Captain Rio - Distortress / Distorted Humor) jokeyi Müslüm Çelik idaresinde kazandı. Bilal Şimşek'in antrene ettiği al dişi at bu galibiyetiyle kariyerindeki 8'inci birinciliğini kazandı.  6 safkanın start aldığı koşuda Fortissimum (Victory Gallop - Boraserra / Mountain Cat) ikinci olurken, Flash Bang (Kaneko - Sabin / Unaccounted For) üçüncü, White Spear (Victory Gallop - Anatolian Bishop / Red Bishop) dördüncü ve Espinoza (Pleasantly Perfect - Cihannur / Unaccounted For) da beşinci oldu. Yarışın galibi Mind And Life için bitiriş derecesi 1.25.99 olurken, farklar ise 1,5 Boy - 1/2 Boy - 1 Boy - 3 Boy şeklinde sonuçlandı.

 

Rektör Prof. Dr. Tuncel Kazanan Atın Sahibine ve Jokeye Plaket ve Çiçek Verdi

Koşunun ardından düzenlenen törende kazanan safkanın sahibi adına atın antrenörü Bilal Şimşek'e plaketini ve çiçeğini Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel verdi.  Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel kazanan safkanın jokeyi Müslüm Çelik'e de günün anısına çiçek verdi.

Törene Adana Hipodrom Müdürü Feyyaz Bora Güralp, Çukurova Üniversitesi Rektör yardımcıları Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Mehmet Cingöz, öğretim elemanları ve davetliler katıldı.