ROPÖRTAJLAR

Depreme Karşı Dayanıklılık İçin Yapılarımızı Tanıyalım 

Prof. Dr. İsmail Hakkı Çağatay

 

ÇÜMERLAB Hizmete Devam Ediyor 

Kamu ve sanayi kuruluşlarının analiz ihtiyaçlarını karşılayacak cihazların bulunduğu Çukurova Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı (ÇÜMERLAB) hizmet vermeye devam ediyor.

 

Prof. Dr. Bozdoğan: “Eğitim Kalitesinin Artması İçin Herkes Üzerine Düşeni Yapmalı”

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Adana Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, meslek yüksekokullarında öğrenci, öğretim elemanı ve sanayicinin üzerine düşenleri yapmasıyla eğitim kalitesinin artacağını söyledi.

 

ÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Özdemir ile yaklaşık 40 yıldır eğitim-öğretim ve bilimsel faaliyetlerde bulunan ülkemizin köklü Fizik Bölümlerinden biri olan Çukurova Üniversitesi Fizik Bölümü ve Fizik hakkında sohbet ettik.


Doç. Dr. Evşen Nazik Türkiye’nin En Genç Hemşire Doçenti Unvanına Sahip

Türkiye’nin en genç Hemşire Doçenti olma unvanına sahip Doç. Dr. Evşen Nazik Çukurova Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu’nda görev yapıyor. İlklerin ve teklerin üniversitesi olan Çukurova Üniversitesi’nin Türkiye’de ki en genç hemşire doçenti ile sizler için konuştuk…


Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

Ziraat, Fen ve Mühendislik alanlarında lisansüstü eğitim ve öğretim yaptırmak amacıyla kurulan Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünün Müdürü Prof. Dr. Mustafa Gök ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Lisansüstü eğitimde önemli yeri olan Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünün çalışma alanlarını ve Dünya Akademik kadrosuna olan katkılarını konuştuk.


Çukurova Üniversitesi Basımevi (Matbaa)

16 Fakülte, 5 Yüksekokul, 13 Meslek Yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuarı, 3 Enstitü ve 25 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile 20 Bin dekar alanda kurulu bulunan Çukurova Üniversitesi Balcalı Kampusunda yer alan Basımevi yani Matbaayı ziyaret ettik.


Çukurova Üniversitesi Mediko Sosyal Merkezi Özel Bir Klinik Gibi Hizmet Veriyor

Çukurova Üniversitesi içerisinde öğrenci ve personele hizmet veren, özel bir klinik gibi çalışan Mediko Sosyal Merkezi’ni gezerek, Başhekimi Prof. Dr. Elçin Banu Yoldaşcan ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.


Eğitim ve Öğretim İnsanı Sevmekle Başlar

Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu ile akademik yaşam ve Çukurova Üniversitesi’nin tarihi üzerine bir söyleş gerçekleştirdik.


Çukurova Üniversitesi Santrali, Türk Telekom Şubesi Gibi Hizmet Veriyor

Santral Müdürü Hacer Tekelioğlu, Çukurova Üniversitesi Santrali’ni tanıtarak neler yaptıklarını anlattı.


Sağlık Sektörünün Parlayan Yıldızı Biyomedikal Mühendisliği…

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Güven ile, sağlık sektörünün parlayan yıldızı olmaya aday Biyomedikal Mühendisliği hakkında sohbet ettik. Doç. Dr. Güven’e göre Biyomedikal Mühendisliği, geleceğin en çok talep edilen mesleği olacak…


Spor Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Spor yapma saatinin kişiden kişiye değişeceğini ve herkesin kendine has “biyolojik spor saati” oluşturması gerektiğine dikkat çeken Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölümü Spor Sağlık Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Dilek Sevimli ile “spor” üzerine sohbet ettik…


Modern Dünyanın Vazgeçilmez Ritmi Olan “Sanat”ın Adana'daki Temsilcileri, ÇÜ Devlet Konservatuvarı’nda Yetişiyor…

Verdiği kaliteli eğitimle, yetiştirdiği başarılı sanatçılarla, katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda aldığı ödüllerle ve yaptığı etkinliklerle öne çıkan ÇÜ Devlet Konservatuvarı’nın Müdürü ve Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayık ile bir sohbet gerçekleştirdik.


Ç.Ü. Uluslararası Öğrenci Ofisi Her Konuda Yabancı Öğrencilerin Destekçisi Olmaya Devam Ediyor…

Uluslararası alanda adından söz ettiren Çukurova Üniversitesi’nin dünyaya açılan kapısı konumunda olan Uluslararası Öğrenci Ofisi (INTERNATIONAL STUDENTS OFFICE ISO) Müdürü Prof. Dr. Alhan Sarıyev ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Prof. Dr. Sarıyev ve ekibinin hedefi, Çukurova Üniversitesi’nin uluslararası alandaki Pr’ını daha da yaygınlaştırmak ve yabancı öğrencilere en iyi hizmeti verebilmek…


Adli Tıbbın Ödüllü Profesörü Mete Korkut Gülmen ile Dünden Bugüne Adli Tıp…

Adana’da Doktor bir baba ve Hukukçu bir annenin oğlu olarak yaşamını sürdüren Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Korkut Gülmen ile mesleği, ödülleri, başarıları ve Türk Adli Tıbbı’nın dünü – bugünü – yarını hakkında görüştük.


Ç.Ü. Halil Avcı Duyma Engelliler Merkezi Deneyimli Kadrosuyla Hizmet Veriyor

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) Halil Avcı Duyma Engelliler Merkezi Müdürü, KBB ve Boyun Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman ÖZDEMİR ile merkez hakkında görüştük.


Ramazanoğlu Konağı 500 Yıldır Tarihe Tanıklık Ediyor…

Ç.Ü. İlahiyat Fakültesi Türk İslam Sanatları Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gözde Ramazanoğlu ile Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi hakkında röportaj gerçekleştirdik.


Ç.Ü. Eczacılık Fakültesi En Kısa Zamanda Fakülte Binasını ve Laboratuvar Altyapısını Oluşturduktan Sonra Öğrenci Alımına Başlayacak…

Ç.Ü. Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Öğülener ile Eczacılık Fakültesi ile ilgili söyleşi gerçekleştirdik.


Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Dünya Standartlarında Laboratuvarlara Sahip!

Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nebahat Sarı ile Merkezde yapılan çalışmalar ve merkezde bulunan laboratuvarlar hakkında söyleşi gerçekleştirdik.


Kariyer Planlama Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin Sunduğu İmkanlar...

Kariyer  Planlama  Araştırma ve Uygulama  Merkezi Müdürü  Prof. Dr. Nejat Erk ile Kariyer Planlama Araştırma ve Uygulama Merkezi hakkında röportaj gerçekleştirdik.


Ç.Ü. Diş Hekimliği Fakültesi'nden Engelli Bireylere Daha Kaliteli Bir Hizmet...

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan'ı Prof. Dr. Serdar Toroğlu ile fakülte bünyesinde gerçekleştirmeyi planladıkları projeler, Fakülteyi ön plana çıkaran özellikleri ve polikinlikte günde bakılan hasta sayısı hakkında konuştuk.


Engelli Öğrencilere Tam Destek!

Çukurova Üniversitesi Engelli Öğrenci Birim Komisyon Üyesi Uzman Psikolojik Danışman Sabit Akbaş ile Engelli Öğrenci Birimi hakkında Söyleşi gerçekleştirdik.


Çukurova Üniversitesi 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılında da Gelişmeye Devam Edecek...

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Kibar ile Rektörlük görevininin ilk yılını, geride bıraktığımız 2012-2013 eğitim yılını ve genel olarak üniversite yönetiminin yaptığı çalışmaları değerlendirdiği bir ropörtaj gerçekleştirdik.


HABER MERKEZİ SORUYOR:

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Kayıt Dönemi Veli ve Öğrencilerden Ç.Ü.'ne Teşekkürler!

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) 2013-2014 eğitim öğretim yılı kayıtları, Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Salonu ile belirlenen çeşitli noktalarda yapıldı. Kayıtlarla ilgili veli ve öğrencilerlin görüşlerini aldık…


Doğal Dengenin Korunması ve Biyolojik Mücadelenin Önemi

Çukurova Üniversitesi Bitki Koruma Bölümü Emekli Öğretim Üyesi ve “Türkiye Biyolojik Mücadele Derneği” Başkanı Prof. Dr. Nedim UYGUN’la Bitki Koruma Yöntemlerinden “Biyolojik Mücadele” Üzerine Bir Söyleşi Yaptık.


Kayıkhane Yeni Yüzüyle Çok Yakında Hizmete Girecek

Çukurova Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Doç. Dr.Kerem Tuncay ÖZGÜNEN ile yakın zamanda yeni yüzüyle hizmete girecek olan kayıkhane hakkında röportaj gerçekleştirdik.


Bilimsel Araştırma Projeleri Biriminde Yenilikler

Bilimsel Araştırmalar Proje Birimi’nden sorumlu Rektör Yardımcısı  Prof.Dr. Seyhan TÜKEL ile Bilimsel Araştırma Projeleri Birimine ilişkin bir söyleşi gerçekleştirdik.


Uluslararasılaşmada TÖMER'in Önemli Rolü

Çukurova Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Çukurova TÖMER) ve Merkezin İlk Mezunları Hakkında Bilgi Almak Üzere Rektör Danışmanı ve TÖMER Müdürü Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Faruk Yıldırım’la bir söyleşi gerçekleştirdik.


Proje Geliştirme ve Koordinasyon Birimi Kuruldu

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi ve Proje Geliştirme ve Koordinasyon Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Süha Berberoğlu ile bir söyleşi gerçekleştirdik.


Çukurova Üniversitesi Uluslararası Bir Üniversite Olma Yolunda İlerliyor

Dış İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Harun Arıkan’la bir söyleşi gerçekleştirdik.


Teknokent Öğretim Üyelerine Destek Veriyor

Çukurova Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın ile TEKNOKENT hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik.


Çukurova Üniversitesi’nde Mevlana Değişim Programı

Çukurova Üniversitesi Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Erten ile Üniversite’de henüz faaliyete geçecek olan bu program hakkında konuştuk.


Kilikya Yeniden Keşfediliyor

Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr.Serdar Girginer ile Yapmış
olduğu projeler ve Tatarlı Höyük Kazısı hakkında röportaj yaptık.


Çukurova Halk Kültürü Müzesini Kuracağız!

Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi ve  Türkoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi 
Müdürü Prof.Dr. Erman Artun bilim ve sanat alanında aldığı ödüllere bir yenisini ekledi.


Adana'da Sanayiye Transfer Ofisi Desteği Geliyor


HABER MERKEZİ SORUYOR:

Dünya Kadınlar Gününün Neden 8 Mart’ta Kutlandığını Biliyor musunuz? Toplum Olarak Kadın Haklarına Saygılı mıyız?


Çukurova Üniversitesi Kozan İşletme Fakültesi Kuruldu!

Yeni kurulan Kozan İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Turgut Çürük ile fakülte ve gelecekte yapacakları işler konusunda bir röportaj yaptık........


Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde İddialı Değişimler!

Haber Merkezi olarak Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Yeşim TAŞOVA ile Hastane hakkında bir röportaj gerçekleştirdik. ......


HABER MERKEZİ SORUYOR:

Çukurova Üniversitesinde Gerçekleştirilen Etkinliklerden Memnun musunuz?


Prof. Dr. Nazım ULUOCAK 'dan Çerçeve Resim Sergisi

Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi olarak Ziraat Fakültesi, Zootekni Ana Bilim dalı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Nazım ULUOCAK ile resim sanatı üzerine bir röportaj gerçekleştirdik.......


Uluslararası Öğrenci Ofisi-Yeni Bir Adım !

Haber Merkezi olarak Çukurova Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi koordinatörü Prof. Dr. Erdoğan BADA ile Uluslararası Öğrenci Ofisinin çalışması ile ilgili kısa bir söyleşi yaptık......


HABER MERKEZİ SORUYOR:

Sosyal Medyayı Kullanıyor Musunuz?

Sosyal medya, insanlara düşüncelerini ve duygularını paylaşacakları ortamlar sunan, paylaşım ve tartışmanın esas olduğu sanal bir dünyadır. Çukurova Üniversitesi öğrencilerine, gençler arasında son yıllarda kullanım değeri bakımından hızlı bir yükseliş gösteren sosyal medya hakkındaki görüşlerini sorduk.....


 

Prof. Dr. Cemil Göçmen ‘le Akademik Ağ üzerine kısa bir röportaj yaptık:

Akademik Ağ, web üzerinden akademik çalışmaların paylaşımını sağlayan, hiç bir kurum yada kuruluşa bağlı olmayan akademik projelerin paylaşıldığı bağımsız bir platformdur.....


 

“Üniversite Öğrenci Konseyimiz Diğer Üniversitelere Örnek Oldu”

Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi olarak Ç.Ü. Öğrenci Konseyi Başkanı ve Mühendislik fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Ahmet Serdar Tat ile bir röportaj gerçekleştirdik. .....


HABER MERKEZİ SORUYOR:

Bütünleme sınavları hakkında neler düşünüyorsunuz?

19 Haziran 2012 Yükseköğretim Kurulu tarafından alınan karar sonucu final sınavlarında başarısız olan ya da not yükseltmek isteyen öğrencilere bütünleme sınav hakkı tanınmıştı. Bütünleme sınavı ile birlikte yaz okulu uygulamasının sürdürüleceği belirtilen karar konusunda Çukurova Üniversitesi öğrencilerinin görüşlerini aldık.....


Üniversitemiz Şehirle Bütünleşecek

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Mustafa Kibar projelerinden bahsetti.....