Bilim

...

Jean Monnet Modüle Projesinin Son Çalıştayı Online Olarak Gerçekleştirildi

Jean Monnet Modüle Projesinin Son Çalıştayı Online Olarak Gerçekleştirildi

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Uluslararası Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. A. Aslı Bilgin tarafından yürütülen “Turkey IN or OUT=EU?” başlıklı Avrupa Komisyonu’nun Erasmus+ Programı kapsamında desteklenen Jean Monnet Modül projesinin “Türkiye - AB Ortaklık Hukuku Kapsamında Diş Hekimlerinin Serbest Dolaşımı” başlıklı üçüncü ve son çalıştayı çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

 

Çalıştayın moderatörlüğünü de yapan Doç. Dr. A. Aslı Bilgin, projenin ilk günden itibaren Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı ve Adana Diş Hekimleri Odası tarafından desteklendiğini, diş hekimlerine özel düzenlenen çalıştayların diş hekimleri ve diş hekimliği fakültesi öğrencileri tarafından yoğun ilgiyle karşılandığını belirtti. Doç. Dr. Bilgin, bu kapsamda Jean Monnet Modüle projesi ile Türkiye-AB İlişkileri konusunda farkındalık yaratma amacına da büyük oranda ulaşıldığını ifade etti.

 

Türkiye - AB Ortaklık Hukuku Kapsamında Diş Hekimlerinin Serbest Dolaşımı Çalıştayında açılış konuşması yapan Adana Diş Hekimleri Odası Dt. Fatih Güler, son zamanlarda Türkiye’den göç eden/etmek isteyen Diş Hekimlerinin sayısında önemli bir artış olduğunu ifade ederek, konuya ilişkin çeşitli sayısal verileri katılımcılarla paylaştı.

Konuşmasına Avrupa Birliğinde serbest dolaşım ile başlayıp, Türkiye-Avrupa Birliği Ortaklık Hukuku kapsamında serbest dolaşımın ne anlama geldiği ve ne şekilde düzenlendiğine yer veren Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Avrupa Birliği Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlke Göçmen de, diş hekimleri özelinde serbest dolaşım konusuna da değinerek, katılımcıların sorularını yargı içtihadı ile de örneklendirerek yanıtladı.

Çalıştaya katılan Doç. Dr. İffet Yazıcıoğlu, Dt. Feyza Şahap ve Dr. Yasemin İltaş da, yurtdışı deneyimlerini paylaştı.