Bilim

Çukurova Üniversitesi Robotex-Türkiye 2023’e Katıldı

Dünyanın En Büyük Robotik Festivali “Robotex Türkiye 2023” Limak Limra Hotel&Resort Convention Centre/ Kemer-Antalya’da gerçekleştirildi. Festivalde Çukurova Üniversitesi de iki ayrı projeyle yer aldı.

Robotex-Türkiye kurucusu Zülal İnan’ın organizasyonunu üstlendiği festivale robotik, dijital öğrenme araçları, mühendislik, bilişim ve teknoloji alanına ilgi duyan ve geleceği yaratma hevesi olan çocuk, öğrenci ve yetişkinler ilgi gösterdi.

Türkiye’nin her bölgesinden ve yurtdışından 250 den fazla takımın yer aldığı Robotex Türkiye 2023’e Çukurova Üniversitesi de Adana Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Çetin İlin’in koordinatörlüğü yaptığı  “S2DINTS : To Digitally Include Teachers and Students” “e-Robotics / E-Learning Course on Mobile Robotics for Adult Education: the 4th Industrial Revolution “ ile “Gaming in Action: Engaging Adult Learners with Games and Gamification” adlı  projelerle katıldı.