Bilim

Uluslararası Herkes İçin Dil Konferansı Gerçekleştirildi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından “Uluslararası Herkes-için-Dil (Language-for-All)” konferansının ikincisi bu yıl da Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirildi.

Yurtiçi ve yurtdışından eğitimcilerin yer aldığı konferansın bu yıl ki teması “Çokkültürlülük ve Kültür Çeşitliliği” olarak belirlendi.

4 Salonda 2 Gün Boyunca Akademik Etkinlikler Yapıldı

4 salonda iki gün boyunca süren akademik etkinlikte, yabancı dil eğitimi ve öğretiminde yapılan yenilikçi çalışma ve araştırmaların yanı sıra, edebiyat ve sosyoloji gibi alanlardaki kültürel çalışmaların da katılımcılarla paylaşılmasına olanak sağlandı.

Çukurova Üniversitesinin 50. kuruluş yıldönümünün kutlandığı bu anlamlı dönemde gerçekleştirilen konferans, ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ilimizi derinden etkileyen deprem felaketinde kaybettiğimiz Çukurova Üniversitesinin öğrencilerine ve personeline ithaf edildi.