Bilim

...

Şampiyon 1,5 ADANA... Çukurova Üniversitesi 1.5 Adana-AITO, Türkiye’nin Gururu Oldu

Şampiyon 1,5 ADANA...  Çukurova Üniversitesi 1.5 Adana-AITO, Türkiye’nin Gururu Oldu

Çukurova Üniversitesi(ÇÜ) 1.5 Adana AITO Sualtı Robot Takımı, Bakü'de düzenlenen SAF2023 yarışmasında Türkiye'yi gururlandırdı. Takım, şampiyonluğa ve en mükemmel takım ödülüne layık görüldü. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, şampiyon takımı Rektörlük makamına davet ederek kutlayan Prof. Dr. Tuncel, “Gençlerimizin bilime olan ilgileri, başarıları çok mutluluk verici. Hepsiyle gurur duyuyorum. Onların her zaman destekçisiyiz.” dedi.

 

Çukurova Üniversitesi 1.5 Adana - AITO Sualtı Robot Takımı, 4-8 Aralık tarihleri arasında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen SAF2023 yarışmasında şampiyon olarak büyük bir başarı elde etti. Azerbaycan Eğitim Bakanlığı ve Steam Azerbaycan komitesi ev sahipliğinde Bakü Expo Merkezi'nde gerçekleşen teknoloji festivalinde, toplamda 15 farklı kategoride 11 ülkeden gelen yarışmacılar arasında Çukurova Üniversitesi 1.5 Adana – AITO Sualtı Robot Takımı, Deep Dive Kategorisi'nde finale kalarak Türkiye'yi gururla temsil etti.

 

Rekor Kırdılar

Çukurova Üniversitesi 1,5 Adana AITO Sualtı Robot Takımı aynı zamanda yarışmadaki görevleri yüksek skorlarla tamamlayarak rekor kırdı. SAF2023 yarışması, teknoloji alanında dünya çapında yetenekleri bir araya getirerek katılımcılara benzersiz bir deneyim sunarken, Çukurova Üniversitesi 1.5 Adana - AITO Sualtı Robot Takımı bu platformda Türkiye'nin adını zirveye taşıdı. Yarışmadaki takım yeleri Emirhan Kalaağası, Oğuzhan Turhan, İsmail Aksu, Ömer Faruk Özgüven, Sudenur Şahin, Ayşe Pelin Seçim’den oluştu.

 

Rektör Prof. Dr. Tuncel, Şampiyonluk Pastası Keserek Kutlama Yaptı

Elde ettikleri büyük başarının ardından şampiyon takımı Rektörlük makamına davet eden Prof. Dr. Meryem Tuncel, öğrenciler ve danışmanları Prof. Dr. Hüseyin Akıllı’yı tebrik etti. Çalışmalarıyla ilgili öğrencilerle sohbet eden Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversitesi adını ulusal ve uluslararası arenalarda başarıyla temsil eden öğrenci ve akademisyenlerin bilim ve teknoloji çalışmalarının destekçisi olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Tuncel, takımla birlikte şampiyonluk pastası keserek onların mutluluğuna ortak oldu.