Kampus

...

Çukurova Üniversitesi’nin En Büyük Kariyer Günleri Etkinliği Sona Erdi

Çukurova Üniversitesi’nin En Büyük Kariyer Günleri Etkinliği Sona Erdi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İnovasyon Endüstriyel Elektronik ve Enerji Kulübü (IEEE Çukurova) Öğrenci Kulübü tarafından “Kariyer Günleri ve Staj Fuarı’nın” 11.’sini düzenledi. 30 konuşmacının katılımıyla 7000’den fazla üniversite öğrencisinin ziyaret ettiği etkinlik bugüne kadar düzenlenen kariyer günleri etkinlikleri arasında bir rekora imza attı.

 

Çukurova Üniversitesi ve IEEE Kulübünün en büyük etkinliği olan “Kariyer Günleri ve Staj Fuarı” bu yılda gündeme damga vururken 15 farklı sektörden 30’a yakın üst düzey yönetici ve konuşmacının katılımı ile öğrencilerin kariyer bilincini arttırmak ve sektöre hazırlanmasına katkı sağladı.

 

“Deneyim ve Tecrübe Paylaşımı Olan Ulusal Bir Etkinlik.”

ÇÜ Mithat Özsan Amfisi’nde düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr Şeref Erdoğan, SKS Öğrenci Faaliyetleri Birimi Sorumlusu Songül Yoltay, öğrenciler, firma temsilcileri ve davetliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını IEEE Çukurova Öğrenci Kulübü Başkanı Haluk Furkan Kıcık yaptı. Kıcık, “Sadece bölgeye ve üniversitemiz öğrencilerine değil, ulusal bir etkinlik haline gelen organizasyonumuzda, 3 gün boyunca, Uluslararası ve ulusal sektörlerde yer alan büyük firmalardan yetkin isimlerinin yer alacağı, deneyim ve tecrübe paylaşımlarının, başarı ve başarısızlık öykülerinin, girişimcilik hikâyelerinin anlatılacağı konuşma içerikleri ile dolu bir 3 gün geçireceğiz.”  dedi.

 

Prof. Dr. Erdoğan “İstihdama Nasıl Katkı Sağlarız Onu Planlıyoruz”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan ise üniversite olarak yaptıkları işlerin öğrenci merkezli çalışmalar olduğuna değinerek eğitim, araştırma ve topluma hizmetin temel misyonları olduğunu söyledi. Prof. Dr. Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti;

“Öğrencilerimizin merkezde olduğu işler yapmaya özen göstermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimizden akademik başarılarını nasıl arttırabiliriz, bunun yanı sıra üniversiteli olma kimliğini daha sağlam nasıl gerçekleştirebiliriz, onları farklı boyutlarda nasıl donatabiliriz, bunlar üzerinde kafa yoruyoruz. Ve bu çalışmaları da sizlerin katılımıyla zenginleştirmeye çalışıyoruz. Şimdi üniversite öğrencisi mezun olduğu zaman akademik bilgiye sahip olacak ama gittiği yerde fark yaratacak işler yapması lazım. Çukurova Üniversitesi öğrencileri mezun ettikten sonra onlara nasıl istihdam sağlarız diye çok düşünüyoruz. Üniversitemizin Kariyer Merkez Müdür ile çok yakın çalışarak sizleri daha fazla donatarak nasıl istihdama katkı sağlarız bunu planlıyoruz.”

 

Katılımcılara E-Sertifikaları Verildi.

Açılış konuşmalarının ardından ÇÜ Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Ziya Halefoğlu “Mutlu Kariyer” isimli sunumunu yaptı. Sonrasında, Nestle Professional Türkiye Ülke Müdürü Arzu Alibaz, TAV Teknoloji Genel Müdürü Kerem Öztürk, Teknomont Yönetim Kurulu Üyesi Aysu Gürocak, Tosyalı Holding Genel Müdürü Ramazan Yücel, Şişecam Soda Kromsan Fabrika Müdürü Mehmet Güler ve KPMG Akademik Danışmanı Selim Geçit, Türkiye Finans Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Necati Özdeniz gibi çeşitli sektörlerden gelen üst düzey yöneticiler 3 gün boyunca öğrencilere deneyim ve tecrübelerini aktardı.