Kampus

...

Minik Yüreklerden Türkiye’nin Çocuk İyilik Merkezi’ne Destek

Minik Yüreklerden Türkiye’nin Çocuk İyilik Merkezi’ne Destek

Adana Uğur Okulları öğrencileri düzenledikleri kermesten elde ettikleri geliri, 6 Şubat depremlerinde uzuvlarını kaybeden çocuklara ücretsiz protez ve sağlık desteği sunan Çocuk İyilik Merkezi’ne bağışladı.

 

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’in önderliği ve çok sayıda kurum ve kuruluşun desteğiyle kurulup, göçük altında kaldığı için ya da tedavi sürecinde tedavinin bir parçası olarak uzuv/uzuvlarını kaybeden tüm çocukların ve ailelerin kısa sürede umudu olan Çocuk İyilik Merkezi’nin başlattığı ‘iyilik’ hareketi çığ gibi büyümeye devam ediyor.

Hizmet vermeye başladığı ilk günden itibaren kısa sürede sahiplenilen Türkiye’nin Çocuk İyilik Merkezi’ne bu kez akranlarından destek geldi.

 

6 Şubat depremlerinin yıldönümü nedeniyle kermes düzenleyen Adana Uğur Okulları öğrencileri, kermesten elde ettikleri geliri Çocuk İyilik Merkezi’ne bağışladı. Minik öğrenciler, okul kurucusu iş insanı Filiz Kepme ve öğretmenleriyle birlikte Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’i makamında ziyaret etti.

Minik yürekleriyle büyük bir iş başaran öğrencileri kapıda karşılayan Prof. Dr. Tuncel, çocuklarla uzun uzun sohbet etti, gelecek hayallerini dinledi ve onların kendi elleriyle çizdikleri resimleri kabul etti.

Çocuk İyilik Merkezi’nin, çocukların hayatlarına dokunmak ve onlara umut olmak için tüm toplumun bir araya gelmesinin en güzel örneklerinden biri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tuncel, bu merkezin başarısının devamının ise, toplumun birlik ve dayanışması ile mümkün olacağını belirterek; bağış için çocuklar, okul yönetimi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

İş insanı Filiz Kepme de, Çukurova Üniversitesi öncülüğünde kurulan Çocuk İyilik Merkezi çalışmalarını büyük bir heyecanla ve takdirle takip ettiklerini belirtti. Kepme, depremlerin yaşandığı andan bugüne kadar bölgeye katkı sunduklarını ve sunmaya devam edeceklerini söyledi.

Ziyaret anı fotoğrafıyla sona erdi.