Kampus

...

Öğretmenler Günü Çukurova Üniversitesinde Kutlandı

Öğretmenler Günü Çukurova Üniversitesinde Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Çukurova Üniversitesinde (ÇÜ) törenle kutlandı. Tüm öğretmenlerin gününü kutlayan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Sevgili Öğretmenler, sizler; bilgiyi paylaşan, öğrencilerinizi aydınlatan, onlara rehberlik eden ve en önemlisi karakterlerini şekillendiren birer kahramansınız.” dedi.

 

Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilen kutlama programına Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fulya Cenkseven Önder, dekanlar, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

    

Prof. Dr. Tuncel: “Öğretmenlik Bir Meslek Değil, Bir Yaşam Biçimidir”

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel sözlerine, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türk eğitim sistemini şekillendiren, geleceği aydınlatan ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenleri rahmet, minnet ve saygıyla anarak başladı.

Öğretmenlerin gösterdiği özveri ve fedakârlığın, Ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine taşınması yolundaki kararlılığın temelini oluşturduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Tuncel, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Öğretmenlik bir meslek değil, bir yaşam biçimidir. Öğretmenlik bir sanatı icra etmektedir. Bu sanatın adı topluma yön verme sanatıdır. Atatürk, “Öğretmenler, siz yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” diyerek Cumhuriyetimizi koruma ve geliştirmede öğretmenlerimizin çok önemli görev ve sorumluluğuna işaret etmiştir. Gelecek gençlerin; gençler ise öğretmenlerin eseridir söylemi her zaman önemsenmesi gereken bir söylemdir. Geleceğimizin teminatı öğretmenlerdedir, öğretmenliğin gücü ise, iyi bir öğretmen yetiştirme süreci ve bu konudaki duyarlılığımızdadır.”

 

“Eğitim, bir toplumun ilerlemesinde ve kalkınmasında en etkili araçlardan biridir. Bu bilinçle, Çukurova Üniversitesi olarak bizler de, her geçen gün daha iyi bir eğitim ortamı sunma, bilim ve teknolojiye katkıda bulunma amacıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ancak unutmamalıyız ki, gerçek bir eğitim devrimi, siz değerli öğretmenlerimizin azim ve özverisiyle mümkün olacaktır. Atatürk’ün “Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister” sözünün her zaman takipçisi olacak olan sevgili öğretmenlerimize bu vesileyle, sadece bugünü değil, her gününüzü birer öğretmen olarak değerli kıldığınız için teşekkür ediyorum. Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, sağlık ve başarı dolu bir eğitim yılı diliyorum.”

 

Prof. Dr. Önder: “Gelecek, Yeni Şeyleri Tekrar Edip Tekrar Öğrenebilenlerin Olacak”

ÇÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fulya Cenkseven Önder de Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmen olarak atandığı 24 Kasım gününün Öğretmenler Günü olarak kutlandığını hatırlatarak, tüm öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının Öğretmenler Günü’nü kutladı.

 

Sahne Sanatı Olarak Öğretmenlik

Açılış konuşmalarının ardından emekli olan akademisyenlere Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel tarafından plaket ve çiçek verildi.

Etkinlik Prof. Dr. Ayhan Aydın’ın “Sahne Sanatı Olarak Öğretmenlik” isimli sunumun ardından Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Halk Müziği Öğretmenler Korosu’nun mini konseri ve öğretmen Andı’nın okunmasıyla son buldu.