Kampus

...

ÇÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğrencileri Culinary Forumuna Katıldı

ÇÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğrencileri Culinary Forumuna Katıldı

Çukurova Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri ve yönetimi Antalya'da gerçekleştirilen, gastronomi alanında sektör-akademi ve öğrencileri bir araya getirmeyi amaçlayan Culinary Forum'una katıldı.

 

Adana gastronomisini tanıtmak amacıyla oluşturulan ekipte ÇÜ MYO Müdürü Prof. Dr. Oya Berkay Karaca, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başta olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürü İlhan Taş, ÇUKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Zaimoğlu, Sheraton Adana Genel Müdürü Can Akşit, Park Zirve & Zaimoğlu Genel Müdürü Çetin Songüler, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Koray Türk, Çukurova Aşçılar Derneği Başkanı Ömer Orak ve Üyesi Fatma Çıkla ile birçok ünlü şeflerle, mesleki lise öğrencileri ve eğitmenleri katıldı.

 

Adana’nın Yöresel Lezzetleri Tanıtıldı.

Forumda Adana Büyükşehir Belediyesi destekleriyle hazırlanan Adana Standında Adana Kebabı başta olmak üzere yüksük çorbasından adana böreğine, nohutlu kuru biber ve patlıcan dolmasından sarımsaklı köftesine, içli köftesinden şalgamına birçok lezzet ikram edilerek foruma katılan katılımcılar ve genç şeflerin Adana Lezzetleriyle buluşması ve tanıtımı da sağlandı.