Kampus

...

Çukurova Üniversiteli Akademisyenler, Aile İçi Şiddetle Mücadele Bilinç ve Farkındalık Yükseltme Semineri Verdi

Çukurova Üniversiteli Akademisyenler, Aile İçi Şiddetle Mücadele Bilinç ve Farkındalık Yükseltme Semineri Verdi

Seyhan Kaymakamlığı Proje ve Koordinasyon Bürosu, Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Merkezi (KADAUM) Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Seyhan İlçe Müftülüğü işbirliğiyle Seyhan ilçesi Din Görevlilerine Aile İçi Şiddetle Mücadele Bilinç ve Farkındalık Yükseltme semineri düzenlendi.

 

Adana Kıvanç İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Seyhan Kaymakamı Mustafa Yavuz, Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Seyhan İlçe Müftüsü Mehmet Yaman, akademisyenler ve din görevlileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan KADAUM Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, Seyhan Müftüsü Mehmet Yaman, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kayıklık kadına yönelik şiddetin toplumun her kesimini ilgilendirdiğini belirterek, toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çektiler.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Şiddete Sıfır Tolerans…”

Kadına yönelik şiddet başta olmak üzere aile içi şiddetle mücadelede “şiddete sıfır tolerans” anlayışının yerleştirilmesi gerektiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel de  toplumsal duyarlılığın ve farkındalığın arttırılması için Seyhan Kaymakamlığı ve Seyhan İlçe Müftülüğü ile işbirliğinin ilk adımını bu seminerlerle attıklarını söyledi.

Prof. Dr. Tuncel konuşmasına şöyle devam etti;

“Ülkemizin barış ve refahı, toplumumuzun temeli olan ailenin iç barışını sağlamış olmasından geçmektedir. Aile içi şiddetin yok edici etkisi altında yetişen sağlıksız nesiller, gelecekte toplumun çok büyük bedeller ödemesine neden olacak sonuçlar doğuracaktır. Dolayısıyla aile içi şiddet sadece bugünü değil, bir toplumun geleceğini kaybetmesine neden olacak bir felakettir. Ne yazık ki hem dünyada hem de ülkemizde yaygın olarak yaşanmasına rağmen aile içi şiddet, çok yakın ilişki içindeki insanlar arasında yaşandığı için bununla mücadele etmek kolay değil. Bu zorlu mücadele için hem kamu hem de özel sektörün, sivil toplum örgütlerinin işbirliği ile koordineli hareket etmesi başarı için çok önemlidir.

 

Çukurova Üniversitesi Olarak Sorumluluklarımızın Farkındayız”

“Bu koordinasyonun sağlanmasında ve aile içi şiddetle mücadelede üniversitelere ciddi sorumluluklar düşmektedir. Çukurova Üniversitesi olarak hem ulusal eylem planları hem de Adana il eylem planları kapsamında Seyhan Kaymakamlığının desteği ile Seyhan İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri ile bilinç yükseltme eğitimlerinin onlar aracılığıyla önemli farkındalık yaratacağına inanıyorum. Yapılacak olan bu eğitim ve işbirliğinin Adana’da aile içi şiddetle mücadeleye katkı sağlayacağına inanıyor, sağlıklı ve mutlu bir toplum için çaba sarf eden ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”  

 

Yavuz: “Kadına ve Çocuğa Karşı Yapılan Her Türlü Şiddetin Karşısındayız”

Seyhan Kaymakamı Mustafa Yavuz ise kadına ve çocuğa karşı yapılan her türlü şiddetin karşısında olduklarını belirterek tüm kuruluşların iş birliği içerisinde, kadına karşı şiddetin önlenmesi noktasında gerekli tedbirleri almaları ve uygulamaları gerektiğini belirtti.

 

Akademisyenler Seyhan İlçesinde Görevli Din Görevlilerine Seminer Verdi

Açılış konuşmalarının ardından Seyhan Kaymakamı Yavuz Rektör Prof. Dr. Tuncel’e çiçek takdim ederken İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kayıklık “ İslam’ın İnsana Bakışı ve Şiddet”, Prof. Dr. Müge Kantar Davran “Aile İçi Şiddet”, Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç “Şiddetin Dili”, Dr. Olcay Karacan ise “Aile İçi Şiddetle Mücadele de Hukukun Rolü” konularında sunum yaptı.