Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KADAUM) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında “Cinsel Taciz ve Cinsel Saldırıya Karşı Destek Biriminin Üniversitelerdeki Rolü” konulu panel düzenledi. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile yayımlanan görüntülü mesajı büyük alkış aldı.
ÇÜ Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleşen panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, KADAUM Merkez Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, akademisyenler, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Güçlü Kadınlar - Güçlü Yarınlar…
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panelin açılış konuşmasını yapan KADAUM Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, amaçlarının “ŞİDDET” hakkında farkındalık yaratılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Prof. Dr. Bozdoğan, günümüzde Üniversite olarak özellikle öğrenciler arasında toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilinç yükseltme ve farkındalık yaratma zorunlulukları bulunduğunu ifade ederek ‘Güçlü Kadınlar - Güçlü Yarınlar’ mottosuyla çalışmalarına devam ettiklerini bildirdi.
Prof. Dr. Yılmaz: “Sağlıklı Bir Toplum Ancak Sağlıklı Bireylerden Oluşur”
Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, birçok ülkede kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kadınların ulusal, etnik, dilsel, kültürel, ekonomik veya politik farklar gözetmeksizin başarılarının takdir edildiği bir gün olarak kabul edildiğini söyledi. Hayatın her alanında var olan kadınların, dünyanın tüm ülkelerinde kalkınma ve barışa büyük katkılar sağladığını ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, “Özellikle kız çocuklarına örnek olacak rol model kadınların iş hayatında daha fazla görev almaları sağlanmalıdır. Rol model kadınların kariyerlerindeki ilerlemeleri ortaya koyması ve güçlü kadın profillerini ön plana çıkarması uzun vadede kız çocuklarının bilinçlenmesini ve kadınların daha güçlü olmasını sağlayacaktır. Unutmayalım ki, sağlıklı bir toplum ancak sağlıklı bireylerden oluşmaktadır.” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. Panelde Prof. Dr. Müge Davran Kantar “Şiddet Nedir ve Şiddet Çeşitleri”, Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç de son yıllarda giderek artan bir sorun haline gelen “Dijital şiddet” hakkında, KADAUM Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan ise “Çukurova Üniversitesi Cinsel Taciz ve Cinsel Saldırıya Karşı Destek Birimi (CTS) Nedir ve Nasıl Çalışır” hakkında bilgi verdi. İletişim Fakültesi öğrencisi Makbule Rümeysa Kılıç öğrenci gözüyle “Cinsel Taciz ve Cinsel Saldırıya Karşı Destek Biriminin (CTS) üniversitelerde neden önemli” olduğu hakkında görüşlerini paylaştı.
Panel karşılıklı soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.