Kampus

...

DABKAF’22 Çukurova Üniversitesi Ev sahipliğinde PAZARTESİ Günü Başlıyor

DABKAF’22 Çukurova Üniversitesi Ev sahipliğinde PAZARTESİ Günü Başlıyor

Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı /DABKAF’22 Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde pazartesi günü başlıyor. 1 4-15 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek olan DABKAF’22’ye 15 binden fazla öğrencinin katılması bekleniyor… 

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin ülkemizin 11 bölgesinde üniversitelerin Kariyer Merkezleri tarafından düzenlenmesine öncülük ettiği “Bölgesel Kariyer Etkinlikler” ile bölgelerin kariyer istihdamını canlandırmak hedefleniyor. Buna bağlı olarak Doğu Akdeniz Bölgesi’nin ev sahibi olarak Çukurova Üniversitesi belirlendi.

Hazırlıkları tamamlanan Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı 14-15 Mart 2022 tarihlerinde Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde Kongre Merkezi’nde 9 üniversitenin paydaşlığı ile düzenlenecek. 

Bölgesel Kariyer Fuarları

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda “Yetenek Her Yerde’’ temasıyla üniversitelerin, kamu ve özel sektör kurumları ve meslek odalarının işbirliği ile gerçekleştirilen, Bölgesel Kariyer Fuarları kapsamında, bu yıl düzenlenecek Doğu Akdeniz Kariyer Fuarı 2022’de çok sayıda firma, kurum, kuruluş ve öğrencinin bir araya gelmesi hedefleniyor. 

Temel hedefi, üniversite adına bakılmaksızın tüm gençlere birer yetenek olduklarının hissettirilmesi olan Bölgesel kariyer fuarları ilk yılında, farklı bölgelerdeki 8 ilde, 87 üniversitemizin işbirliği ile düzenlenmiş olup 70.000’den fazla genç yeteneği 351’i kamu kurumu olmak üzere 1.315 işveren ile buluşturdu.

Öğrencilerin kendilerini yakından tanımaları ve kendi ilgi alanları, becerileri, tercihleri, özellikleri, güçlü yanları ve yaşam amacına en uygun kariyer yolunu belirleyip bu yolda ilerleyebilmeleri önem taşıyor. 

Amaç, Öğrencilerin Kendi Özelliklerinin Farkına Varabilmesi

Bölgesel Kariyer fuarlarının amacı, bilimsel bir tabanda öğrencilerin kendi özelliklerinin farkına varması, kariyerlerine dışarıdan bakma şansı yakalayabilmesi, yeni bir gelecek yaratması için fark yaratan kariyer projeleri üretebilmesi. 

Fuarda Gerçek İş Görüşmeleri Gerçekleştirilecek

Çukurova Üniversitesi - Kariyer Planlama Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından organizasyonu üstlenilen ve 14-15 Mart 2022 tarihinde düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı kapsamında 25 farklı eğitim ve 90’dan fazla mülakat simülasyonları, atölye çalışması ve kurum yetkilileri ile çay sohbetleri yapabilecekler. Ayrıca staj alımı ve gerçek iş görüşmeleri de gerçekleşecek.