Spor

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü Koşusunu ‘Malerba’ Kazandı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörlüğü adına Türkiye Jokey Kulübü tarafından “ÇÜ Rektörlük Kupası Koşusu” düzenlendi. Çukurova Üniversitesi adına ilk kez 1997 yılında yapılan koşunun bu yıl 22.'si gerçekleştirildi. Koşuyu jokeyi Mehmet Akvavuz idaresinde MALERBA kazandı.

Adana Yeşiloba Hipodromu’nda koşulan yarışta 3+ yaşlı safkan İngilizlere mahsus mücadeleye 10 at katıldı. Yarışı jokeyi Mehmet Akvavuz idaresinde en dıştan attığı güçlü sprintle MALERBA 1.26.55 dereceyle birinci oldu.

ÇÜ Adına İlk Kez 1997 Yılında Yapılan Koşunun Bu Yıl 22.'Si Gerçekleştirildi.

Kum pistteki 1400 metre mesafeli yarışın İkincisi. MALERBA'yla birlikte son 100'de sprinte kalkan iç kulvardaki SUMEL HAN oldu. Koşunun favorisi DOWN TOVVN 5 boy gecikmeli başladığı mücadelede üçüncülükle yetinirken, geçtiğimiz yıl bu koşuda ilk dörde giremeyen HUMBARA ise tabelayı tamamladı. Ayhan Menzi'nin sahibi, Orhan Anaç'ın yetiştiricisi, Mustafa Atal'ın da antrenörü olduğu 4 yaşındaki doru at, böylece 24 yarışlık kariyerinin 9. birinciliğini de elde etmiş oldu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan, At Sahibi ve Hipodrom Müdürüne Çiçek Takdim Etti

Koşu sonrası Şeref Tribünü'nde düzenlenen törende Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, kazanan atın sahibi adına Erkan Gençer'e kristal şilt ve çiçek verdi. Prof. Erdoğan ayrıca Adana Hipodrom Müdürü Feyyaz Bora Güralp'e de çiçek takdim etti.