Kampus

...

Prof. Dr. Mahir Fisunoğlu Emekli Oldu

Prof. Dr. Mahir Fisunoğlu Emekli Oldu

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Mahir Fisunoğlu düzenlenen kurumsal emeklik töreniyle görevine veda etti.

 

Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen kurumsal emeklik törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Şeref Erdoğan, dekanlar, akademisyenler, öğrenciler ve Prof. Dr. Fisunoğlu’nun yakınları katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kurumsal emeklilik töreninde açılış konuşmasını İİBF İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Cin yaptı. Daha sonra İİBF Dekanı Prof. Dr. Fikret Dülger fakültelerinden 20 bine yakın mezun verdiklerini ifade ederek, bu mezunların eğitimine Prof. Dr. Fisunoğlu’nun büyük katkısının olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Dülger konuşmasına şöyle devam etti;

“Sayın Hocam Prof. Dr. Mahir Fisunoğlu akademisyenliğin bir yaşam tarzı olduğunu, özverili çalışmanın ve sürekli bir yenilenmenin gerektiğini bizlere öğretti.  İnsani ve etik değerlere bağlı saygın kişiliği ve duruşuyla her zaman bizlere örnek oldu ve olmaya devam ediyor.”

 

Prof. Dr. Şeref Erdoğan da Prof. Dr. Mahir Fisunoğlu’nun çok sayıda lisans ve lisansüstü öğrenci yetiştirdiğine dikkat çekerek, Çukurova Üniversitesi’ne büyük katkılar sunduğunu söyledi. Prof. Dr. Fisunoğlu’nun akademisyenlik görevinin yanında yöneticilik vasfıyla da Çukurova Üniversitesi’ne katkılarının olduğunu ifade eden Prof. Dr. Erdoğan, disiplinli ve sistematik çalışmalarından dolayı Prof. Dr. Fisunoğluna teşekkür etti. Prof. Dr. Fisinoğlu’nn öğrencilere bir rol model akademisyen olduğunu ifade eden Prof. Dr. Erdoğan emeklik hayatında başarılar diledi.

 

Prof. Dr. Fisunoğlu, “Akademiyi Bekleyen Tehdit ve Fırsatlar” Konulu Son Dersini Verdi

Açılış konuşmalarının ardından Rektörlük adına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyhan Tükel ve Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Prof. Dr. Mahir Fisunoğlu’na plaket ve çiçek takdim etti. Kurumsal emeklik töreni Devlet Konservatuvarı tarafından mini bir dinletinin sunulmasının ardından Prof. Dr. Mahir Fisunoğlu’nun veda konuşmasıyla devam etti.

Prof. Dr. Fisunoğlu ayrıca “Akademiyi bekleyen Tehdit ve fırsatlar” konulu son dersini de katılımcılara verdi. Kurumsal emeklik töreni Prof. Dr. Fisunoğlu’nun arkadaşları öğrencileri ve yakınlarının konuşmalarının ardından anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.