Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından “Uluslararası Jürili Çevrimiçi Karma Sergi - 2020” açıldı. Karma Sergi, “Bilişim Çağı”nı yaşadığımız günümüz imkânlarıyla küresel salgın günlerinde sanatseverlerin ilgisine sunuldu
Sergi, Düzenleme Kurulu Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Tire’nin sunuş, ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Deniz Abik ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’in açış konuşmaları ile başladı.
Konuşmasında, sanatın birleştirici gücünün, insanlar arasındaki farklılıkları ve çatışmaları bir yana bırakmaya, birlikte yaşayabilme becerisini geliştirmeye fırsat verdiğini dile getiren Prof. Dr. Abik, sanatın farklı araçlarla yarattığı yeni dil ile insanı insana anlatarak farklılıkları kabul etmeyi ve birbirini anlamayı geliştirdiğini söyledi. Prof. Dr. Abik, Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne, güzel sanatlardaki gurur verici kazanımların yolumuzu aydınlatmaya devam edeceğini ifade etti.
Rektör Prof. Dr. Tuncel ise, ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesinin düzenlediği bu ‘Uluslararası Çevrim İçi Karma Sergi’nin birçok yönü olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Tuncel bu yönleri, “Olumsuz koşullarda dahi sanattan vazgeçmemek, Cumhuriyetin güzel sanatlara kazandırdıklarının farkında olmak, Cumhuriyetimizin kuruluş ilkesi ‘Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür’ sözünü ve sanatın birleştirici gücünü unutmamak” şeklinde sıraladı. Konuşmasında sanatın tanımları üzerinde de duran Prof. Dr. Tuncel, Çevrimiçi Karma Sergi’nin hazırlanışında görev alan Düzenleme Kuruluna, Seçici Kurula, katılımcılara, görsel tasarımcılara ve Sergi sekreteryasına teşekkür etti.
Düzenleme Kurulu Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Tire de sunuş konuşmasında, ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesinin Uluslararası Jürili Çevrim İçi Karma Sergisinde 98 yerli/ulusal, 20 yabancı/uluslararası ve 2 davetli sanatçının çeşitli eserlerinin yer aldığını belirtti. Sergi Açılış töreni Öğr. Gör. Özgür Peker ve Gökhan Soygün’un, Oğur Sazı- Kanun Dinletisi ile tamamlandı.
29 Ekim 1923 yılında ilan edilen ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün en büyük eseri olan Cumhuriyet’e ve değerlerine, sanat eserleriyle katılım sağlayarak sahip çıkan pek çok sanatçının yer aldığı serginin Güney Kore, İtalya, Litvanya, Hindistan, Makedonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna-Hersek ve Türkiye’den üyelerden oluşan
uluslararası sanat jürisinin değerlendirmesi sonucunda toplam 120 eser, çevrimiçi sergilenmek üzere seçildi. Sergi açılış programı cukurovagsf_ (instagram), cukurovagsf (youtube) sosyal medya hesaplarında ve sergi https://gsf.cu.edu.tr adresinde izlendi.