Kültür Sanat

...

Yüksek Mimar Bumin Edil Mimari Proje Öğrenci Yarışması Sonuçlandı

Yüksek Mimar Bumin Edil Mimari Proje Öğrenci Yarışması Sonuçlandı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılının ilk etkinliğini, Yüksek Mimar Bumin Edil Mimari Proje Öğrenci Yarışmasıyla gerçekleştirdi.

 

Yüksek Mimar Bumin Edil Anısına Düzenlenen PRO/4 2023 Mimari Proje Öğrenci Yarışması Ödül Sergisi ve 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mimarlık Bölümü Öğrenci Projeleri Sergisi 59 projenin katılımıyla gerçekleşti. Bu projelerden 36’sının kıyasıya mücadele ettiği yarışmada 3 proje dereceye girerek sergilenmeye değer görüldü.

 

ÇÜ Mithat Özsan Amfisi’nde 2.’si düzenlenen ‘Yüksek Mimar Bumin Edil Mimari Proje öğrenci Yarışması’ ödül törenine Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gözde Ramazanoğlu akademisyenler, Edil ailesi adına Ayşe Edil, öğrenciler ve mimarlar yoğun ilgi gösterdi.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gözde Ramazanoğlu açılışta yaptığı konuşmada bu etkinlikte emeği geçen tüm akademisyenler ile öğrencilere ve ayrıca desteklerini esirgemeyen Edil ailesine teşekkür etti.

Açılış konuşmaları ve ödüllerin dağıtılmasının ardından Mimar Emir Drahsan “Mimar Ne İşe Yarar?” adlı sunumunu gerçekleştirdi.

Program katılımcıların sergiyi gezmesiyle sona erdi.