Kültür Sanat

...

"Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması" 30 Ocak-4 Şubat'ta Yapılacak

"Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması" 30 Ocak-4 Şubat'ta Yapılacak

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından bu yıl 5. kez düzenlenecek "Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması" 30 Ocak-4 Şubat'ta gerçekleştirilecek.

 

Farklı coğrafyalardan genç ve yetenekli piyanistlerin katılımıyla bu yıl 5.’si düzenlenecek olan ‘Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması’nın yürütme kurulu başkanlığını Prof. Dr. Ulviye Aslanova üstlenecek. Mithat Özsan Amifisi'nde yapılacak festival ve yarışmada hem Türkiye hem Adana hem de Çukurova Üniversitesi dünyaya tanıtılacak.

 

6 Yaşından, 26 Yaşına Kadar Katılımcı Var

Etkinliğin tüm etaplarının seyircilere açık ve ücretsiz olacağını aktaran Prof. Aslanova, festival kapsamında, aynı zamanda farklı resital ve masterclass gerçekleştirileceğini belirtti. Festival katılımcılarını heyecanla beklediklerini dile getiren Prof. Aslanova, festivale piyano eğitimi alan, büyük sahnede performansını sergilemek isteyen tüm piyanistlerin katılabileceğini söyledi.

Prof. Aslanova şunları söyledi;

"Festivalde 6 yaşından itibaren 26 yaşına kadar farklı şehirlerden/ülkelerden katılımcılarımız olacak. 500'ün üzerinde bir başvuru var. Hedefimiz, piyano eğitimi alan veya halihazırda aktif sanat hayatları olan genç yetenekli piyanistleri bir araya getirmek ve sanatsal platform ulaştırmak, yeni yetenekleri keşfetmek, onlara destek olup ışık tutmak. Bu yıl 30 Ocak - 4 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışmanın başvurusu 1 Kasım tarihinde açılmıştı. Yarışmaya birçok kategoriden katılacak olan kişiler için son başvuru tarihi 10 Aralık’ta sona erdi.

Bu yıl beşincisi düzenlenen Adana Rhapsody" Piyano Festivali'nde Prof. Dr. Gülnara Aziz, Prof. Dr. Gökhan Aybulus, Doç. Dr. Jerfi Aji, Dr. Öğr. Üyesi Başar Can Kıvrak, Dr. Öğr. Üyesi Cem Babacan" Masterclass verecek. Beş kategoriden oluşan yarışmada tüm kategorilerde ödüller verilecek.

Festivalde Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, KKTC Devlet Sanatçısı Rüya Taner, Prof. Dr. Eser Bilgeman, Prof. Dr. Gökhan Aybulus, Dr. Öğr. Üyesi Cem Babacan, Maria Meerovitch, Emre Şen jüri üyeliği yapacak. Festivale katılmak isteyen yarışmacılar başvurularını yapmak için https://rhapsody.cu.edu.tr/ sayfasını ziyaret edebilirler.”