Kültür Sanat

...

Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Genç Sanatçılarını Uğurladı

Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Genç Sanatçılarını Uğurladı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi 16. Dönem mezuniyet töreni ve sergisi Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirildi.

 

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, Dekan Prof. Dr. Ahmet Hilmi Yücel, akademisyenler öğrenciler ve aileleri katıldı. Mezuniyet töreni öncesi protokol üyeleri İç Mimarlık, Grafik, Seramik, Tekstil ve Moda Tasarımı bölümleri tarafından hazırlanan sergiyi gezdi. Serginin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende mezun olan öğrencilerin selamlama geçişi gerçekleştirildi. Fakülte tanıtım videosunun ardından fakülte birincisi Tekstil ve Moda Tasarımı öğrencisi Rabia Kartal öğrenciler adına bir konuşma yaptı.

 

Prof. Dr. Yücel: “Daha Fazla Büyüyerek ve Donanımlı Öğrenciler Yetiştirerek Yolumuza Devam Etme Hedefindeyiz.”

Dekan Prof. Dr. Ahmet Hilmi Yücel, fakültenin kuruluşundan itibaren 16. mezuniyet törenini yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Fakültemizin lisans programlarından mezun olan genç sanatçı ve tasarımcılarımızın sevincine ortak olarak mesleğinde başarılı sanatçı ve tasarımcılarımızı uğurlamaktayız.” dedi. Başarılı bir öğretim elemanı kadrosundan eğitim alan öğrencilerin, alanlarında Türkiye çapında önemli yerlere gelmelerini umduklarını ifade eden Prof. Dr. Yücel şunları kaydetti;

“Fakültemiz, ülkemizin nadide kampüslerinden birinde bulunmaktadır. Böyle bir kampüse sahip olmamız şehrimiz ve Üniversitemiz açısından çok önemlidir. Fakültemiz binasının yapımındaki özverili destekleri için Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kibar ve çalışma ekibine teşekkürlerimi arz ediyorum. Binamıza geçişimizle birlikte daha fazla büyüyerek ve donanımlı öğrenciler yetiştirerek yolumuza devam etme hedefindeyiz.”

 

Prof. Dr. Elekcioğlu: “Sanat Bir Milletin Gelecekteki Yansımasıdır.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu ise, Güzel sanatlar Fakültesi’nden bu yıl 37 mezun verdiklerini ifade ederek Güzel sanatlar Fakültesi’nin hem sanat hem de tasarımı birlikte yürüten ve bu yönde çalışmalar yapan bir fakülte olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Elekcioğlu, “Çağdaş toplumun vazgeçilmez değeri olan sanat, geçmişin çok değerli bir mirasıdır ve hayatta kalıcı izler bırakarak düşüncelerinizi topluma aktarabilmenin en etkili yollarından biridir. Sanat bir milletin gelecekteki yansımasıdır.” şeklinde konuştu.

 

Keplerini Havaya Fırlatan Öğrenciler Mezun Oldu

Açılış konuşmalarının ardından Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencisi mini bir piyano dinletisi sundu. Ardından Çukurova Üniversitesi Dans Topluluğu bir gösteri sundu. İlgiyle izlenen gösterilerin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu fakülte birincisi Rabia Kartal’a plaket ve diplomasını verdi. Dereceye Giren öğrencilere de plaket ve diplomalarının verilmesinin ardından bölüm öğretim elemanları mezun olan öğrencilere diplomalarını takdim etti. Diplomalarını alan öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.