Kültür Sanat

...

ÇÜ Devlet Konservatuvarı Mezunlarını Uğurladı

ÇÜ Devlet Konservatuvarı Mezunlarını Uğurladı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı mezunlarını uğurladı. Afife Jale Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen törende diplomalarını alan öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.

 

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Konservatuvar Müdür Vekili Doç. Dr. Ulviye Güler, akademisyenler, öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende öğrenciler konukları selamladı. Daha sonra Konservatuvar Müdür Vekili Doç. Dr. Ulviye Güler açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

 

Doç. Dr. Güler: “ÇÜ Türkiye’deki 215 Üniversite Arasında İlk 20 Sırada”

Doç. Dr. Güler, 1989 yılında kurulan ÇÜ Devlet Konservatuvarı’nın 30. yıl mezunlarını vermekten gurur duyduklarını söyledi. Doç. Dr. Güler, “1973 yılında kurulan Üniversitemiz Türkiye’nin 215 üniversitesi arasında ilk 20’de olan ve ilk 10 üniversite arasında girmeye aday olan üniversitedir. Bu yıl en çevreci Üniversiteler kategorisinde ilk dörde girerek hepimize ayrı bir gurur kaynağı olmuştur.” dedi.

 

“Klişeleri Yıkın ve Başarısızlıktan Asla Korkmayın”

Mezun öğrencilere de seslenen Doç. Dr. Güler konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Bir bitişin değil birçok başlangıcın yaşandığı gündeyiz. Bugünden itibaren yaşam boyu öğrenme dediğimiz yeni bir süreç başlıyor. Var olan becerilerinizi geliştirmek ve yeni beceriler kazanmak için kendinizi geliştirmeye devam edin. Hayatınızda çoğu zaman zorluklar çıkacak karşınıza. Onların önünde asla başınızı eğmeyin. Ulaşmayı tutkuyla istediğiniz hedefinizi hayal edin. Kendinize güvenin. Azimle çalışın ve istediğinizi alın. Klişeleri yıkın ve başarısızlıktan asla korkmayın. Sanatçı kimliğinizi gururla taşıyın, kendinizi geliştirin, sahneye çıkın, seyircileri etkileyin, hiçbir zaman kimseye benzemeye çalışmayın, kendi tarzınızı yaratın, inandırıcı ve ikna edici olun, en önemlisi de ne olursa olsun pes etmemeyi öğrenin. Yolunuz açık olsun…”

 

Prof. Dr. Erdoğan: “ÇÜ Dünyada 25 Bin Üniversite Arasında İlk Bin İçerisinde.”

Çukurova Devlet Konservatuvarı lisans dışında, ortaokul ve lise eğitimini de aynı çatı altında tamamlayan mezunların bir arada olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şeref Erdoğan ise öğrencilere seslenerek, mezun takip sistemine kayıt yaptırmalarını istedi. Çukurova Üniversitesi’nin kurumsal yapısını tamamladığına dikkat çeken Prof. Dr. Erdoğan, yapılan değişik araştırma sonuçlarına göre dünyada 25 bin üniversite arasında Çukurova Üniversitesi’nin ilk 1000 üniversite arasına girdiğini söyledi.

 

Diplomalarını Alan Öğrenciler Keplerini Havaya Fırlattı

Daha sonra ÇÜ Devlet Konservatuvarı’nı birincilikle bitiren Erol Emmioğlu yaş kütüğüne plakasını çakarak plaket ve diplomasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan’dan aldı. Mezun olan öğrenciler öğretim elemanlarından diplomalarını alarak keplerini havaya fırlattı.