Kültür Sanat

...

ÇÜTAM’ın Yayınları Devam ediyor!

ÇÜTAM’ın Yayınları Devam ediyor!

Geleneksel hâle gelen Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi konferansları dizisinde birbirinden farklı konularda uzmanlar tarafından yapılan konuşmaların tam metinleri e-dergi biçiminde yılda iki sayı olarak yayınlanmaya devam ediyor. E-dergi ÇÜTAM-KEK’in Haziran 2019 sayısı her zaman olduğu gibi  Türkoloji de dahil olmak üzere birçok farklı bilim, sanat ve kültür alanına ilişkin konuşmaları kapsıyor. Türkoloji, tanımı içerisinde kültürü barındırdığı için konuşmalarla farklı alanların bilgilerinin birbirini tamamlaması “Kültür Evi” adını da daha anlamlı kılıyor. Merkeze bağlı http://turkoloji.cu.edu.tr/ adresinde yayınlanan ÇÜTAM-KEK’in bu sayısında, yaptıkları konuşmaların yazılı metinleriyle Selahittin Tolkun, Refika Altıkulaç Demirdağ, Ayşe Başçetinçelik, Hadi Şenol, İsmail Güneş, Ümit Şahin ve Erol Doğan yer alıyor. 

Merkez, bir yandan Kültür Evi’ndeki konuşmaların yazılı metinlerini takipçileriyle buluştururken diğer taraftan Türk dili, edebiyatı, dil bilimi, Türk tarihi ve sanatı, Türk tiyatrosu, Türkçenin öğretimi ile Türk halkları ve kültürleri alanlarında yeni ve özgün konularda bilimsel ölçütler içerisinde kültürel, bilimsel birikimi ortaya koymak amacıyla hakemli bir dergi olan ÇÜTAD’ın da yayınını sürdürmeye devam ediyor.

Yılda iki sayı hâlinde yayın hayatına devam ÇÜTAD’ın Haziran 2019 Sayısı (Cilt 4, Sayı 1)’na http://dergipark.gov.tr/cutad adresinden ulaşılabilir.