Kampus

...

AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nu Yeni Mezunlarını Uğurladı

AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nu Yeni Mezunlarını Uğurladı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun 2018-2019 Akademik Yılı mezunları için tören düzenlendi. Törende 30 öğrenci keplerini fırlatarak mezun oldu.

 

AOSB Başkanlığı Seyhan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar,  AOSB Bölge Müdürü Bekir Sütcü, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak öğrenciler adına okul birincisi Makine Programı’ndan Aydın Kubay bir konuşma yaptı.

Daha sonra kürsüye gelen Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, 8. dönem mezunlarını verdiklerini ifade ederek sözlerine başladı. Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı tarafından sağlanan destekten söz eden Prof. Dr. Bozdoğan, “Yükseköğretim Kurul Başkanlığı tarafından sağlanan destek sayesinde öğrencilerimizi diğer meslek yüksekokullarından mezun öğrencilerden farklı kılmak amacıyla 2018 yılının Nisan ayından itibaren çeşitli alanlarda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bekoloader, ekskavatör ve forklift operatörlük belgeleri ile ve diksiyon, ilkyardım, AFAD, solidworks, autocad gibi sertifikalı eğitimler aldılar.” dedi.

 

Prof. Dr. Bozdoğan:“2018–2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılından İtibaren 3+1 İşyeri Eğitimine Başladık.”

2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılından itibaren de Çukurova Üniversitesi ön lisans programlarında bir ilk olan “3+1 İşyeri Eğitimi”ne başladıklarını hatırlatan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan öğrencilerin bir dönem yani 15 hafta boyunca işletmelerde intörn teknikleri olarak çalışıp, teorik bilgilerini uygulamaya aktararak iş hayatı ile ilgili tecrübe kazandıklarını söyledi. Prof. Dr. Bozdoğan şöyle devam etti:

“Bulunduğumuz bölgede Yüksekokulu’muzun etkinliğini arttırmak ve “Sanayici–Öğrenci” tanışmasını kolaylaştırmak amacıyla; 29 Nisan 2019 tarihinde Üniversitemizdeki ön lisans öğrencilerini kapsayacak YÖK eğitim desteği kapsamında “Sanayiye Uygulanabilir Proje Yarışması ve Kariyer Günü” etkinliği yaptık. Böylece öğrencilerimizin teorik bilgiler ile donatılmalarının yanı sıra uygulama bilgileri, pratik düşünme yetenekleri ve uygulama aktarımın gelişmesi, farklı ve özgün düşünebilmeleri, çözüm odaklı olmalarının sağlanması amaçlandı. Bu bağlamda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına, Rektörümüz Sayın Dr. Mustafa Kibar’a, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bekir Sütcü ve üyelerine, Türk Telekom AŞ Mühendislerine ve emeği geçen herkese okulumuza ve öğrencilerimize verdikleri desteklerden ve katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum.”

 

ÇÜ Öğrencileri TÜBİTAK Bölge Yarışmalarına Katılmaya Hak Kazandı

Proje yarısında ilk üçe giren projelerde öğrencilerin iyileştirmeler yaparak “TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları”na başvurduklarını bildiren Prof. Dr. Bozdoğan, jüri değerlendirmelerinin bir ve ikinci aşamasını geçip üçüncü aşama olan “TÜBİTAK Bölge Yarışmalarına” katılmaya hak kazanan Muhammed Veli Ekinci ve Meriç Nayır isimli öğrencilerini tebrik etti.

 

Sütcü: “Bu Memlekete Olan Vefa Borcumuzu Çok Çalışarak Ödemeliyiz.”

AOSB Bölge Müdürü Bekir Sütcü, Yönetim Kurulu’nun bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da öğrencilerin yanında olduklarını söyledi. TÜBİTAK Bölge Yarışmalarına katılmaya hak kazanan öğrencileri tebrik eden Sütcü, “Hepimizin bu memlekete vefa borcu var. Sizlerde, hem Adana’ya hem de sizlere büyük emekler veren hocalarınız ve ailelerinize olan vefanızı, çok çalışıp başarılı olarak karşılık vereceğinize olan inancım tamdır.” dedi. Sütcü ayrıca, mezun olan öğrencilerin AOSB İnsan Kaynakları Birimi’ne şimdiden başvuru yapmaları önerisinde bulunarak, konunun takipçisi olacağını söyledi.

 

Prof. Dr. Kibar: “Öğrencilerin Daha Nitelikli Eğitim Alabilmelerini Sağlamayı Amaçlıyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar da, Yükseköğretim Kurulu tarafından Organize Sanayi Bölgesindeki Meslek Yüksekokullarına tahsis edilen eğitim desteği ile son iki yıldır Meslek Yüksekokulu imkânlarının daha da arttığına dikkat çekerek, “Sağlanan bu destekle Meslek Yüksekokulumuzda öğrencilerin ihtiyaç duydukları alanlarda sertifika programları düzenlenmiş, proje yarışması yapılmış ve kariyer günü düzenlenmiştir. Organize Sanayi Bölge Başkanlığı tarafından yapılmış olan makine atölyesi ve YÖK desteği ile alınmış olan makine ve teçhizatlar sayesinde öğrenciler teorik eğitime destek veren uygulamalı eğitimleri de yapabilmektedirler. Bu vesileyle destekleri için hem Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına, hem de AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ve desteklerini esirgemeyen bütün yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyoruz.” dedi. 2016 yılından bu yana Türk Telekom mühendislerinin öğrencilere 15 hafta boyunca eğitim vererek onları yetiştirdiklerini hatırlatan Prof. Dr. Kibar, gösterdikleri özveri ve destek için Türk Telekom Mühendislerine teşekkür etti.

 

“Çukurova Üniversitesi Mezunu Olmaktan Her Zaman Gurur Duyun.”

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Rektör Prof. Dr. Kibar; “Çukurova Üniversitesi ailesinin bir parçası olduğunuzu tekrar hatırlatmak isterim. Akıl ve bilimin öncülüğünde, temel insani değerlere bağlı, onurlu ve çalışkan birer mezunumuz olarak bizi her zaman bir adım öteye taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Siz değerli mezunlarımızı tekrar kutluyor bundan sonraki yaşamınızda sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

Keplerini Fırlatarak Mezun Oldular

Açılış konuşmalarının ardından okul birincisinin mezuniyet kütüğüne isimliğini çaktığı törende, 5 farklı bölümün birincilerine protokol üyeleri mezuniyet belgeleri ve hediyelerini verdi. Öğrenciler, tören sonunda keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı.