ÇÜ KADAUM Hatay’daki Depremzede Çocuk ve Kadınlara Destek Olacak

Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KADAUM) depremzede kadın ve çocuklara yönelik yapılacak çalışmaların planlanması ile ilgili Hatay’da düzenlenen toplantıya katılarak katkı sundu.

Hatay Antakya Afet Koordinasyonu Kamu-STK Buluşması kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen toplantıya KADAUM Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan katıldı. ,

Toplantıda, özellikle çadırda yaşamlarını sürdüren kız çocukları ve kadınların sağlık, kişisel bakım, besin hijyeni ve güvenli beslenme başta olmak üzere, şiddet ve taciz konusunda farkındalık - bilinç yükseltme eğitimlerinin verilmesi hakkında görüş birliğine varıldı.

Prof. Dr. Bozdoğan, depremden etkilenen kız çocukları ve kadınların toplumsal statüsünün güçlendirilmesine yönelik Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak sunabilecekleri katkılar hakkında bilgilendirme yaparak, yönetim ve akademik kurul üyelerinin her türlü desteği vereceğini ifade söyledi.