Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü 40. Kuruluş Yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. Çukurova Üniversitesi olarak lisansüstü çalışmalarının kalitesinden ödün vermeyeceklerini bildiren Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel “Dünya üniversitelerinin ulaştığı noktayı yakalamak için akademisyenlerimizden, mezunlarımızdan ve öğrencilerimizden aldığımız güçle, kararlılıkla çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.
ÇÜ Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Neslihan Boyan, Genel Sekreter Dr. Mehmet Cingöz, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Prof. Dr. Tuncel: “Görevlerimizin ve Bunun Getirdiği Sorumluluğun Çerçevesinde Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz”
Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel açılışta yaptığı konuşmada Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün kuruluşunun 40. yıl dönümü etkinliğini gururla kutladıklarını ifade etti.
Üniversitelerin sadece mesleki bilginin verildiği değil öğrencinin sosyal ve kültürel gelişiminin de sağlandığı önemli ve saygın bir yere sahip yükseköğretim kurumları olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Tuncel, “Temel işlevleri olan eğitim- öğretim ile birlikte araştırma ve topluma hizmet konularında da görev ve sorumlulukları vardır. Biz Çukurova Üniversitesi olarak, bu görevlerimizin ve bunun getirdiği sorumluluğun çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.
“Enstitümüz Lisansüstü Öğrencilerimize Evrensel Düzeyde Hizmet Sunuyor”
Lisansüstü eğitim-öğretimin bilginin üretilmesi-yayılması, araştırma-geliştirme çalışmalarıyla hayata aktarılması ve nitelikli insan gücü yetiştirme gibi işlevleri ile stratejik bir değer taşıdığını bildiren Prof. Dr. Tuncel, “Günümüzün hızla değişen ekonomik, sosyal ve teknolojik koşulları içinde lisansüstü eğitimin önceliği tartışılmaz bir gerçektir. 1982-83 eğitim-öğretime başlayan Sosyal Bilimler Enstitümüz bu hızlı değişim içerisinde sürekli gelişmeyi amaç edinerek, lisansüstü öğrencilerine evrensel düzeyde kaliteli hizmet sunmaktır. Enstitümüzün kurulduğu günden bugüne kadar görev yapmış müdürlerimize, akademik ve idari personelimize özverili çalışmaları ve değerli katkılarından dolayı teşekkür ediyor; mezunlarımızı ve öğrencilerimizi en içten duygularımla kutluyorum” şeklinde konuştu.
Enstitü Müdürü Prof. Dr. Serap Çabuk ise 22 doktora, 1 sanatta yeterlilik, 31 tezli yüksek lisans, 15 teztsiz yüksek lisans, 7 uzaktan eğitim programında toplam 2324 öğrenci ile eğitim öğretim hizmetlerini sürdürdüklerini söyledi.
Son yıllarda üniversitelerin arasında çeşitli faaliyet alanlarında başlatılmış olan yarışta Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel'in teşvikleri ile Çukurova Üniversitesinin kendisinden beklenen performansı göstererek layık olduğu derecelere doğru yol aldığını ifade eden Prof. Dr. Çabuk, bunun sürdürülebilir olmasında Sosyal Bilimler Enstitüsü olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceklerini bildirdi. Akademik ve idari kadroları hakkında da bilgi aktaran Prof. Dr. Serap Çabuk, 1982 yılından bu güne enstitüye hizmet eden tüm akademik ve idari personele teşekkürlerini sundu.
Açılış konuşmalarının ardından etkinlik, müzik dinletisi ile moderatörlüğünü Prof. Dr. Serap Çabuk’un yaptığı; geçmiş dönem enstitü müdürleri Prof. Dr. Nejat Erk, Prof. Dr. Mahir Fisunoğlu ve Prof. Dr. Azmi Yalçın’ın konuşmacı olduğu “Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün Tarihe Katkısı” konulu panelle devam etti.