Bilim

...

53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması’nın Sergisi Açıldı

53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması’nın Sergisi Açıldı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığının düzenlendiği 53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması’nın sergisi Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Salonu’nda açıldı. Açılışı Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel tarafından gerçekleştirilen serginin ödül töreni 17 Mart Perşembe saat 10:00’da ÇÜ Kongre Merkezi’nde yapılacak.

 

Amacı lise öğrenimine devam eden öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak olan TÜBİTAK 2204-A Çağrısı lise öğrencilerinden büyük ilgi gördü.

 

Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul-Asya, İstanbul -Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van’ın aralarında bulunduğu 12 ilde gerçekleşen araştırma projeleri yarışmasında değerlendirme sonrası bölge birincileri Türkiye finallerine katılıyor.

 

14 Mart’ta Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in açılışını yaptığı ve tek tek standları gezerek bilgi aldığı serginin ödül töreni ise 17 Mart Perşembe saat 10:00’da ÇÜ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.