Kampus

...

ÇÜ AOSB Teknik Bilimler MYO’da Seminerler Devam Ediyor

ÇÜ AOSB Teknik Bilimler MYO’da Seminerler Devam Ediyor

Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda geleneksel hale gelen ve dört yıldır sürdürülen seminerler dizisi bu dönem yüz yüze olarak devam etti.

 

İş, akademi ve sanayi dünyasının alanlarında uzman kişileri tarafından Meslek Yüksekokulu öğrencilerine verilen seminerlerle öğrencilere okul ve okul sonrası hayatları ile ilgili kazanımlar konusunda bilgilendirmeler yapılıyor.

AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan öğrencilerinin bilgi, eğitim ve mesleki deneyimlerini artırmak üzere yapılan seminer çalışmalarına yüz yüze eğitime geçilen 2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılından itibaren devam edildiğini ifade etti. 

 

Konusunda Uzman İsimler Öğrencilerle Buluşuyor

Meslek Yüksekokulunun içerisinde yer aldığı Organize Sanayi Bölgesinin önde gelen firmalarından Zahit Alüminyumun AR – GE Müdürü Bahadır Karaca’nın katılımıyla “Problem Çözme ve Karar Alma Teknikleri - Motivasyon Yönetimi” konusunda ve yine aynı firmadan Merve Özcan’ın katılımıyla “Proje Yazım ve Yönetim Eğitimi” konularında bunun yanı sıra bütün dünyayı etkisi altına alan Metaverse Evreni ile ilgili Girişimcilik Ekosistem Derneği Başkanı Esra Özden tarafından ise "Metaverse Dünyasında Girişimcilik" konusunda seminer verildi. Ayrıca Yüksekokul ve Türk Telekom tarafından 2016 yılında imzalanan protokol kapsamında Türk Telekom Adana Bölge Müdürlüğüne bağlı görev yapan uzmanlar tarafından verilen eğitimlerinde devam etmekte olduğu bildirilirken Türk Telekom’un Adana Bölge Müdürü Yılmaz Tohumoğlu, Adana Bölgesi Erişim Operasyon Müdürü Halil Ekiz ve Adana Bölgesi İnsan Kaynakları Müdürü Elif Ergen öğrencilerle bir araya gelerek “Dijital Dönüşümün Öncüsü Türk Telekom”, “Teknoloji Trendleri” ve “CV Hazırlama Teknikleri” konularında seminer verdi.

 

Pandemi döneminde online yapılan seminerler, 2021-2022 Güz Yarıyılında yüz yüze gerçekleştirildi. Adana Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Seyhan Salonu’ndaki etkinlikte Zahit Alüminyumun AR – GE Müdürü Bahadır Karaca’nın katılımıyla “Problem Çözme ve Karar Alma Teknikleri - Motivasyon Yönetimi” konusunda ve yine aynı firmadan Merve Özcan’ın katılımıyla “Proje Yazım ve Yönetim Eğitimi” konularında bunun yanı sıra bütün dünyayı etkisi altına alan Metaverse Evreni ile ilgili Girişimcilik Ekosistem Derneği Başkanı Esra Özden tarafından ise "Metaverse Dünyasında Girişimcilik" konusunda seminer verildi.

Ayrıca Yüksekokul ve Türk Telekom tarafından 2016 yılında imzalanan protokol kapsamında Türk Telekom Adana Bölge Müdürlüğüne bağlı görev yapan uzmanlar tarafından verilen eğitimlerin de devam ettiği bildirilirken, Türk Telekom’un Adana Bölge Müdürü Yılmaz Tohumoğlu, Adana Bölgesi Erişim Operasyon Müdürü Halil Ekiz ve Adana Bölgesi İnsan Kaynakları Müdürü Elif Ergen öğrencilerle bir araya gelerek “Dijital Dönüşümün Öncüsü Türk Telekom”, “Teknoloji Trendleri” ve “CV Hazırlama Teknikleri” konularında bilgi paylaşımında bulundu.