Kampus

...

Ulu Önder Atatürk Aramızdan Ayrılışının 83. Yıl Dönümünde Çukurova Üniversitesinde Anıldı

Ulu Önder Atatürk Aramızdan Ayrılışının 83. Yıl Dönümünde Çukurova Üniversitesinde Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde Çukurova Üniversitesinde saygı ve minnetle anıldı.

 

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Adana Valiliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen Atatürk Parkı’ndaki anma törenine katılırken, Çukurova Üniversitesindeki Atatürk Anıtı’nda pandemi kuralları kapsamında düzenlenen törende, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Süha Berberoğlu ile dekanlar, MYO Müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve idari personel hazır bulundu. Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Rektörlük adına Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Saat 9’u 5 geçe sirenlerin çalınmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla anma töreninin ilk bölümü son buldu.

 

İçimizden Biri Oratoryosu Sergilendi

Her yıl Çukurova Üniversitesinde gerçekleştirilen anma konseri ve oratoryomu bu yılda covid-19 pandemi kuralları kapsamında gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ev sahipliğinde Kongre Merkezi’nde gerçekleşen anma törenine Vali Süleyman Elban ile askeri ve mülki erkânın yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Çukurova Üniversitesi öğrencileri adına ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına birer konuşma yapıldı. Daha sonra Çukurova Üniversitesi Devlet konservatuvarı ve Çukurova Üniversitesi Kültür Müdürlüğü tarafından hazırlanan ışık ve görsel şovlarla dolu “İçimizden Biri” isimli oratoryo sergilendi.

Atatürk’ün hayatından kesitlerin yer aldığı oratoryo izleyenlerin duygusal anlar yaşamasına neden oldu.