Kampus

...

‘Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz’ Projesi KADAUM’da Tanıtıldı

‘Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz’ Projesi KADAUM’da Tanıtıldı

Türk Kadınlar Birliğinin yürütücü olduğu AB Delegasyonunun desteği ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneğinin de ortak olarak katkı verdiği “Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz” projesinin Adana İli Proje Tanıtım Toplantısı, projede katılımcı paydaş olarak yer alan ÇÜ Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KADAUM)  ev sahipliğinde Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

 

Proje ekibi ilk olarak KADAUM Merkez Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan’ı KADAUM ofisinde ziyaret ederek merkezin Üniversitede yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı. Prof. Dr. Bozdoğan, Cinsel Taciz ve Saldırı Biriminin kurulması çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek öğrencilere yönelik farkındalık seminerlerinin verildiğini ve KADAUM yürütücülüğünde Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ortak "Pandemi Sürecinde Yükseköğretimdeki Öğrencilerin Eğitiminin Fırsat Eşitliği ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çerçevesinde İncelenmesi: ÇÜ ve ATÜ Örneği"  isimli münferit projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Toplantıda KADAUM Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Müge Kantar Davran, Dr. Öğr. Üyesi Burcu Avcıbay Vurgeç, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Hatice Yazgan ve Dr. Olcay Karacan da yer aldı.

 

KADAUM “Flört Şiddeti” Konusunda İzleme Çalışması Yapacak

KADAUM ziyaretinin ardından katılımcılar Proje Mentörü Dilşat Aktaş tarafından, proje kapsamında katılımcı örgüt olarak yer alan STK ve kamu kurumlarının proje konusunda yaptıkları izleme çalışmaları hakkında bilgilendirildi.  

ÇÜ KADAUM’un, proje sona erene kadar “Flört Şiddeti” konusunda Üniversite öğrencilerine yönelik izleme çalışmalarına devam edeceğini belirtildi. Toplantı soru cevap şeklinde devam sona erdi.