Spor

...

Çukurova Üniversitesinde Sporla Cumhuriyet Coşkusu

Çukurova Üniversitesinde Sporla Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyetin 98. Yıl dönümü nedeniyle Çukurova Üniversitesinde (ÇÜ) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Sporla Cumhuriyet Coşkusu etkinliği kapsamında; Trail koşusu ile sağlıklı yaşam yürüyüşü ve bisiklet turu yapıldı.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98. Yılı kutlamaları çerçevesinde Adana Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı ve Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi işbirliğinde Üniversite kampüsünde “Sporla Cumhuriyet Coşkusu” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte trail koşusu ile sağlıklı yaşam yürüyüşü ve bisiklet turu yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in start verdiği koşuya gruplar büyük ilgi gösterdi. Trail koşusuna 116 kayıt yaptıranlardan dereceye giren sporcular kadınlar kategorisinde 1. Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencisi Nursel Karataş, 2.Terese Puıdokaık, 3. Emine Avcıoğlu, Erkekler Kategorisinde 1. Mesut Akpınar, 2. Müslüm Kurt, 3. Muhammet Arabacı oldu.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Spor, Sağlıklı Ve Kaliteli Bir Yaşam İçin Bir Zorunluluk”  

Öğrenci, akademisyen ve çalışanlarla birlikte sağlıklı yaşam yürüyüşü yapan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Spor, insanların sosyal, kültürel, fiziksel ve psikolojik özelliklerinin gelişimlerine katkı sağlayan, uluslararası ilişkilerde rol oynayan, sosyal kitleleri etkileyen evrensel bir faaliyet alanı. Düzenli spor yapma alışkanlığının kazanılmasının sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için bir zorunluluk olduğunu düşünüyorum. Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıldönümünü "Sporla Cumhuriyet Coşkusu" etkinliği ile kutluyor, bu organizasyonda emeği geçen paydaşlarımızla birlikte tüm katılımcılara ve sporcularımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.