Spor

...

Çukurova Üniversitesi Rektörlük Kupası Durgun Su Kano Yarışları Yapıldı

Çukurova Üniversitesi Rektörlük Kupası Durgun Su Kano Yarışları Yapıldı

Cumhuriyetin 98. Yıl dönümü nedeniyle Çukurova Üniversitesinde (ÇÜ) bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Çukurova Üniversitesi Rektörlük Kupası Durgun Su Kano Yarışları düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Tuncel, “Önümüzdeki günlerde su sporlarıyla ilgili olarak federasyon başkanları ile yapılacak ortak işbirliği protokolleriyle Adana’mızın spor turizmine de katkı sağlamasını hedefliyoruz.” dedi.

 

Valilik, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Çukurova Üniversitesi tarafından Kayıkhane Tesislerinde gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında organize edilen Rektörlük Kupası Durgun Su Kano Yarışlarına 50 sporcu katıldı. Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, protokol üyeleri,  sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Bölgemiz Kürek Sporları Yapmaya Elverişli” 

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, bölgenin iklim şartlarının yılın her ayı kano ve kürek sporlarını yapmaya elverişli olduğunu söyledi.

Su sporlarıyla ilgili federasyon başkanlarıyla iş birliği protokolleri yaparak kentin spor turizmine katkı sağlamasını amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Tuncel, "İlimizin su sporlarında hem ulusal hem de uluslararası platformda öncü olması için tüm kurumlarımızla ortak çalışma ve projeler yapma konusunda girişimlerimiz devam ediyor. Üniversitemizin konumu itibariyle su sporlarındaki potansiyeli, bölgemiz iklim şartlarının yılın her ayı kano ve kürek sporlarını yapmaya elverişli olması, en önemlisi bu spor dallarına gönül vermiş yetenekli gençlerimizin olması, yönetim olarak bizleri bu alanda gerekli çalışmaları yapma konusunda motive ediyor. Önümüzdeki günlerde su sporlarıyla ilgili olarak, federasyon başkanları ile yapılacak ortak işbirliği protokolleriyle ilimizin spor turizmine de katkı sağlamasını hedefliyoruz.” dedi.

 

Yarışların Startını Prof. Dr. Tuncel Verdi

Seyhan Baraj Gölü'nde, 8 ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışların startını Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel verdi. Yarışların sonunda dereceye girenlere ödülleri ise düzenlenen törenle protokol üyeleri tarafından verildi.