Kampus

...

Rektör Prof. Dr. Tuncel Otomotiv Mühendisliği Bölümü’nde İncelemelerde Bulundu

Rektör Prof. Dr. Tuncel Otomotiv Mühendisliği Bölümü’nde İncelemelerde Bulundu

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü’nü ziyaret etti. Çukurova Racing Takımı tarafından tasarım ve üretimi gerçekleştirilen, ulusal ve uluslararası ödüllü Formula tipi aracın yaptığı şov görülmeye değerdi…

 

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’e Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ulus Çevik, Otomotiv Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Keskin ve bölüm akademisyenleri katıldı.

Prof. Dr. Tuncel ve beraberindekiler ilk olarak, Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından oluşan Çukurova Racing Takımı’nın tasarım ve üretimini üstlendiği formula tipi aracın şovunu izledi.

 

Şov sonrası kaptanı tebrik eden Prof. Dr. Tuncel, takımın Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Özcanlı’dan birifing aldı.

Prof. Dr. Özcanlı, Çukurova Racing’in 2016 yılının ilk çeyreğinde Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Otomotiv mühendisliği öğrencileri tarafından kurulan, dünyada üniversitelerarası en nitelikli mühendislik yarışması olarak gösterilen Formula Student yarışlarına katılmayı amaç edinen öğrenci tabanlı Formula Takımı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Özcanlı Çukurova Racing ekibinin imkânları dâhilinde yarış arabaları tasarım ve üretim süreçlerini başarıyla sürdürdüğünü ifade etti.

 

Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Keskin ise yaptığı sunumda bölüm hakkında bilgi aktardı. Otomotiv sektörünün yetişmiş teknik eleman ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla Makina Mühendisliği Bölümü bünyesinde Otomotiv Mühendisliği Lisans Programının 2008 yılında açıldığını ifade eden Prof. Dr. Keskin, “Öğrencilerimizin mezun olduğunda, hemen sektörde çalışmaya başlayabilecek durumda olmasını amaçlıyoruz.” dedi.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Bilim ve Teknoloji Çalışmalarının Destekçisi Olacağız”

Daha sonra Otomotiv Mühendisliği binası ve laboratuvarlarını inceleyen Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, fiziki şartlar hakkında bilgi aldı.

Laboratuvarlarda öğrencilerle de sohbet eden Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversitesi adını ulusal ve uluslararası arenalarda temsil eden öğrenci ve akademisyenlere gereken tüm desteği vereceklerini ifade ederek, “Çukurova Üniversitesi olarak öğrenci ve akademisyenlerimizin bilim ve teknoloji çalışmalarının destekçisi olacağız.” dedi.

 

Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.