Bilim

...

TEKNOFEST’de Birinci Olan 1,5 Adana WOF Takımı Davul Zurnayla Karşılandı

TEKNOFEST’de Birinci Olan 1,5 Adana WOF Takımı Davul Zurnayla Karşılandı

Çukurova Üniversitesi 1.5 Adana WOF Takımı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021 kapsamında düzenlenen Roket Yarışması'nda 'Yüksek İrtifa' birincisi olarak Çukurova Üniversitesi markasını yine en iyi yerler taşıdı. Derece alarak kente dönen Çukurova Üniversitesi '1.5 Adana WOF Takımı, Adana'da davul zurnayla karşılandı. Öğrencileriyle halay çekerek şampiyonları kutlayan Rektör Prof. Dr. Tuncel, “Güzel ülkemin geleceği olan bu pırıl pırıl gençlerimizin bilime olan ilgileri ve başarıları, çok mutluluk ve gurur verici.” dedi.

 

Türkiye'nin milli teknoloji hamlesi doğrultusunda gençliğe yatırımını sürdüren Roketsan'ın TEKNOFEST 2021 kapsamında TÜBİTAK SAGE ortak çalışmasıyla yürütücülüğünü üstlendiği Roket Yarışması'nda Yüksek irtifa kategorisinde birinci olan Çukurova Üniversitesi 1.5 Adana WOF Takımı Üniversitede Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. Süha Berberoğlu ve akademisyenler ile Belediye Başkanları tarafından davul zurnayla karşılandı. Çukurova Üniversitesi Rektörü Meryem Tuncel, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hikmet Yüksel, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ile Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay öğrencilere çiçek ve plaket taktim ettiler.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Gençlerimize Adana’nın Sahip Çıkacağından Hiç Şüphem Yok”

Çukurova Üniversitesi Rektörü Meryem Tuncel takımını tebrik etti. Çukurova Üniversitesi adını ulusal ve uluslararası arenalarda temsil eden öğrenci ve akademisyenlere gereken tüm desteği vereceklerini bir daha ifade eden Prof. Dr. Tuncel, “Çukurova Üniversitesi olarak öğrenci ve akademisyenlerimizin bilim ve teknoloji çalışmalarının destekçisi olmaya devam edeceğiz. Üniversitemiz ve kentimizin adını başarılarıyla tüm dünyaya duyuran gençlerimize Yerel yönetimlerimiz başta olmak üzere tüm Adana’nın sahip çıkacağından hiç şüphem yok.” dedi.

 

Prof. Dr. Akıllı: “Güneşe Kurşun Sıkan Değil Uzaya Roket Gönderen Bir Şehir Olacağız”

Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Akıllı da, Adana'nın artık güneşe kurşun sıkan şehir olarak değil, uzaya roket gönderen bir şehir olarak anılacağını belirterek, "Daha öncesinde de ödüllerimiz olmuştu. Çukurova Üniversitesi olarak çok daha iyi şeyler yapabiliriz. Umarım bu bir başlangıç olur. Bize her zaman desteklerini esirgemeyen Rektörümüz sayın Prof. Dr. Meryem Tuncel’e çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

"Çukurova Üniversitesinden Çıkması Bize Gurur Veriyor"

Öğrenciler adına konuşan takım kaptanı Ali Kaya, "Adana gençleri olarak roket yapmak bambaşka bir duygu. Havaya uçan süpersonik hızlarla giden bir hava aracının üretilmesi ve Çukurova Üniversitesinden çıkması bize gurur veriyor. Üniversitemiz bizimle, bizde Üniversitemizle gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Açılış konuşmaları sonrasında Rektör Prof. Dr. Tuncel ve akademisyenler şampiyon öğrencilerle halay çekerek başarıyı kutladı. Etkinlik anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.