Kampus

...

Ugandalı Bilim İnsanları Çukurova Üniversitesindeydi

Ugandalı Bilim İnsanları Çukurova Üniversitesindeydi

 

 

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında dünya üniversiteleri ile yeni iş birliktelikleri için görüş alışverişi yapmaya devam ediyor.

 

2017 yılında Uganda Makerere Üniversitesi ile imzalanan ikili işbirliği anlaşması kapsamında Çukurova Üniversitesi, Makerere Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Barnabas Nawangwe, Uganda Büyükelçisi Stephen Mubiro ve üç yöneticiden oluşan beş kişilik heyeti ağırladı.

 

İlk gün Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’i makamında ziyaret eden heyet, adli tıp bilimleri ve ziraat alanının yanında Çukurova Üniversitesi ile diğer alanlarda da iş birliğini geliştirmek istediklerini bildirdiler.

Çukurova Üniversitesinin araştırma üniversite olma yolunda hızlı adımlarla ilerlemesinden çok etkilendiklerini dile getiren heyet, özellikle üniversite-sanayi işbirliği konusundaki çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

 

Prof. Dr. Tuncel: “İşbirliği Çalışmalarını Çeşitlendirerek Sürdüreceğiz”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel de, Çukurova Üniversitesinin hem araştırma üniversitesi hem de uluslararasılaşma projesi kapsamında uluslararası işbirliklerine hazır olduğunu söyledi. Prof. Dr. Tuncel, özellikle Afrika’nın ikinci büyük üniversitesi olan ve uluslararası sıralamalarda ilk 500’de yer alan Makerere Üniversitesi ile bilimsel bilgi ve tecrübelerini paylaşmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti. Prof. Dr. Tuncel adli bilimler, tarım ve ziraat alanlarında devam eden işbirliği çalışmalarını başka alanlarda da sürdüreceklerini söyledi.

 

Uganda Heyeti Birçok Birimi Ziyaret Ederek Bilgi Alışverişinde Bulundu

Ziyaret süresince Uganda Heyeti, ÇÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Gülmen ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Berberoğlu eşliğinde; Dış İlişkiler Birimi, Sınav Merkezi ve BAP birimi yöneticileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

Merkezi Laboratuvar ve Teknokent ziyaretlerinde ayrıntılı bilgi alan heyete ayrıca eğiticilerin eğitimi konusunda Tıp Fakültesinin tecrübelerine yönelik sunum yapıldı.

Ziraat Fakültesi ve Araştırma Uygulama Çiftliği, Adana Meslek Yüksek Okulu, Biyoteknoloji Merkezi ve Adana Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü (TAYEM) ziyaretlerinde yeni iş birliktelikleri konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

 

3 günlük ziyaret Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ve Ugandalı heyetin karşılıklı hediye vermesiyle sona erdi.