Kültür Sanat

...

ÇÜTAM Konferansları Devam Ediyor

ÇÜTAM Konferansları Devam Ediyor

Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi (ÇÜTAM) Kültür Evi etkinlikleri kapsamında, ‘cutam1996’ Instagram hesabından yapılan canlı yayınlarla konusunda uzman isimler katılımcılarla buluştu. 

Konusunda Uzman Konuklar ÇÜTAM Katılımcılarıyla Buluştu

Her Çarşamba geleneksel hale gelen ÇÜTAM Konferanslarında Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Osman Mert  “Orhun Yazıtları”  başlıklı konuşmasıyla ÇÜTAM katılımcılarıyla bir araya geldi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Kerimoğlu ise “Dilin Kökeni: Biyoloji mi Kültür mü?” başlıklı konuşmasını katılımcılarla paylaştı.

Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tufan Eroldoğan da “Su ve Gıda Güvenliği”  başlıklı sunumunu yaptı.

Bir başka konuşmacı ise Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadettin Özçelik oldu. Prof. Dr. Özçelik , “Dede Korkut”  başlıklı konuşmasıyla ÇÜTAM katılımcılarıyla bir araya geldi.

Başkent Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süer Eker ise “Behistun’dan Divânu Lugâti’t-Türk’e İpek Yolunun Gizemli Halkı Soğdlar”  başlıklı konuşmasıyla ÇÜTAM katılımcılarına seslendi. 

Sunumlar sonrasında merkez Müdürü Prof. Dr. Deniz Abik katılımcılara katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu. Geleneksel hale gelen ÇÜTAM Konferanslarının her Çarşamba günü ‘cutam1996’ Instagram hesabından canlı olarak devam edeceği bildirildi.