Kampus

...

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Mezunlarını Uğurladı

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Mezunlarını Uğurladı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi 2020-2021 Akademik Yılı ve 47. Dönem mezuniyet töreni Mithat Özsan Amfisi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Yardımcıları Prof. Dr. Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Dekan Prof. Dr. Salih Kafkas, bölüm başkanları, bölümlerde dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı. Fakültenin tanıtım videosunun izlenmesinin ardından açılış konuşmasını öğrenciler adına fakülte birincisi Gıda Bölümü Mezunu Nazlı Akyıldız yaptı.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Çukurova Üniversitesi Araştırma ve Aday Araştırma Üniversitesi Niteliğini Kazanan 16 Üniversiteden Biri”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, 1973 yılından günümüze Çukurova Üniversitesinin kaliteli, modern, öğrenci merkezli eğitim verme ve dünya üniversitesi olma hedefini koruyarak bu alanda çalışmalarını yoğunlaştırdığını söyledi. Üniversitelerin görevinin çağdaş bir eğitim-öğretim gerçekleştirmek, ülkenin ihtiyaçlarına uygun nitelikli insan gücü yetiştirmek ve bilimsel araştırmalar yapmak olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Tuncel “Çukurova Üniversitesinin kurucu fakültelerinden biri olan Ziraat Fakültemiz, güçlü akademik kadrosu ile zengin araştırma ve uygulama alanları sayesinde 54 yıldır ülkemizin en donanımlı mühendislerini yetiştirmeye devam ediyor.” dedi.

Konuşmasında mezunlara da seslenen Prof. Dr. Tuncel, “Sizler Ziraat Mühendisi ve Gıda Mühendisleri olarak toplumumuzun sorunlarına çözümler bulmak ve yol gösterici misyonunuzla önemli görevler üstleneceksiniz.  İnsanoğlu var oldukça gıdaya olan ihtiyaç bitmeyecek ve siz değerli mezunlarımız daima geleceğe umutla bakacaksınız. Sağlık ve tarım, küresel salgın sürecinde ön plana çıkan iki sektör ve meslek grubu olmuştur. Zor zamanlarda tarımın önemi çok daha fazla hissedilmiş ve Ziraat Fakültelerimizin stratejik önemi bir kez daha anlaşılmıştır.” şeklinde konuştu.

Çukurova Üniversitesinin Yüksek Öğretim Kurulunun ihtisaslaşma ve misyon farklılaşması kapsamında, “Araştırma ve Aday Araştırma Üniversitesi” niteliğini kazanan 16 üniversiteden biri olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Tuncel, bu başarısının elde edilmesinde Ziraat Fakültesinin hem “eğitim-öğretim” hem de “bilimsel çalışmaları” ile önemli katkıları olduğunu söyledi.

 

Prof. Dr. Kafkas: “Bugüne Kadar Toplam 15 Bin 45 Öğrenciyi Mezun Ettik.”

Dekan Prof. Dr. Salih Kafkas da bu yıl, fakültelerinin kuruluşunun 54. yılı ve 47.dönem mezunlarını verdiklerini ifade ederek bugüne kadar toplam 15 bin 45 öğrenciyi mezun ettiklerini söyledi. Bu yıl mezun ordusuna 247 öğrenciyi daha eklediklerini ifade eden Prof. Dr. Kafkas “Bilindiği gibi Pandemi sürecinde en ön plana çıkan alanların başında sağlık ile birlikte tarım olmuştur. Covid-19 salgını ile birlikte güvenli gıda arzı konusu çok önem kazanmış ve biz mühendislerin önemi tüm dünyada daha iyi anlaşılır duruma gelmiştir. Çok iyi bilinmelidir ki, tüm dünyanın tarım alanında yapılacak araştırma ve geliştirme çalışmalarına eskisinden çok ama çok daha fazla ihtiyacı vardır.” dedi.

 

Ziraat Mühendisliği Yemini Ederek Keplerini Havaya Fırlattılar

Açılış konuşmalarının ardından Fakülte birincisi Nazlı Akyıldız yaş kütüğüne plakasını çakarak diplomasını Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’den aldı. Fakültede dereceye giren öğrencilere diplomalarını Rektör Yardımcıları takdim ederken, tören Piyanist Erol Emmioğlu’nun piyano resitali ile devam etti.

Dinletinin ardından bölümlerde dereceye giren öğrencilere diplomaları bölüm başkanları tarafından verildi.  Ziraat Mühendisliği yeminin edilmesinin ardından öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.