Kültür Sanat

...

Prof. Dr. Hilmi Yücel Anısına Karma Sergi Yapıldı

Prof. Dr. Hilmi Yücel Anısına Karma Sergi Yapıldı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Prof. Dr. Ahmet Hilmi Yücel anısına online Karma Öğrenci Sergisi açıldı. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çukurova Üniversitesinin bilimsel faaliyetlerle olduğu kadar, sanatsal üretimleriyle de Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından biri olduğunu söyledi. 

Online olarak Çukurova Üniversitesi web sitesinde yer alan serginin açılışına Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, GSF Dekanı Prof. Dr. Deniz Abik, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Prof. Dr. Abik: “Sanatın Bilimle Yoğrulduğu Ortamlarda İlerleme Gerçekleşir”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Dekan Prof. Dr. Deniz Abik küresel salgın koşullarında yaşamanın güçlüklerinin üstesinden gelmek için Dünyaca, ülkece ve üniversite olarak büyük uğraş verdiklerini söyledi. Bilimin sanatla sanatın da bilimle yoğrulduğu ortamlarda ilerlemenin gerçekleşeceğini ifade eden Prof. Dr. Abik, çevrimiçi sergiyi, geçtiğimiz yıl vefat eden önceki dönem Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hilmi Yücel anısına yaptıklarını söyledi. 

Prof. Dr. Tuncel: “Sanatsal Üretimlerimizle de Türkiye’nin Önde Gelen Eğitim Kurumlarından Biriyiz”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ise açılış konuşmasında, Çukurova Üniversitesinin bilimsel faaliyetlerle olduğu kadar, sanatsal üretimleriyle de Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından biri olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Tuncel, “Karma Öğrenci Sergisi’nin Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesine dekan olarak emek vermiş ve geçen yıl kaybettiğimiz değerli hocamız Prof. Dr. Ahmet Hilmi Yücel anısına düzenlenmesi, Üniversitemiz üyelerinin bir aile olduğunun, yerel değerlerimizi koruyarak evrensel değerlere ulaşma hedefimizin güzel bir örneğini de oluşturmaktadır. Buradan sayın Hocamızı bir kez daha rahmetle anarken sergiye katılan bütün öğrencilerimizi yürekten kutluyor, öğretim elemanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. 

Daha sonra sergi açılışı sanal platformda yapılarak web sitesi üzerinde yayınlandı.