Kampus

...

Rektör Prof. Dr. Tuncel YADYO’da İncelemelerde Bulundu

Rektör Prof. Dr. Tuncel YADYO’da İncelemelerde Bulundu

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, meslek yüksekokulları ziyaretleri kapsamında Yabancı Diller Yüksekokulu’nu (YADYO) ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Tuncel, Avrupa Konseyinin “Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi” kapsamında yabancı dil eğitimi veren ÇÜ YADYO’nun, ülkenin eğitim düzeyi yüksek Yabancı Diller Yüksekokullarından biri olduğunu söyledi.

 

Rektör Prof. Dr. Tuncel’e ziyaretinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Prof. Dr. Hayri Levent yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Genel sekreter Vekili Dr. Mehmet Cingöz eşlik ederken, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ergün Serindağ teknik ve fiziki donanımlar hakkında bilgi aktardı.

 

Prof. Dr. Serindağ: “Dil İletişimini Sağlayabilme Yeterliliğini Kazandırmayı Amaçlıyoruz” 

Prof. Dr. Serindağ Çukurova Üniversitesinin birçok bölüm ve programında eğitim-öğretim dilinin İngilizce olduğunu hatırlatarak, öğrencilerin dersleri takip edebilmesi için İngilizcelerinin belirli bir seviyede olması gerektiğini söyledi. Her akademik yılın başında, tüm öğrencilere muafiyet/ seviye belirleme/yeterlilik sınavı uyguladıklarını belirten Prof. Dr. Serindağ, “Bu sınav sonucunda, ön lisans/lisans programlarında derslere katılmak için İngilizce dil düzeyi yeterli olmayan öğrenciler, fakültelerindeki ilk dönemlerine başlamadan önce İngilizce Hazırlık Programı'na devam ederek İngilizcelerini geliştirirler. YADYO İngilizce Hazırlık Programı,  iyi eğitimli, deneyimli, öğrencileriyle yakından ilgilenen eğitimci kadrosu ile üniversitenin beklentilerini karşılayacak çağdaş yöntem ve yaklaşımları harmanlayarak, öğrencilere hem akademik hem de iş yaşamlarında ihtiyaç duydukları dil altyapısını kazandırmayı amaçlamaktadır.” dedi.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Bağımsız Dil Öğrenmelerine Olanak Sağlayacak Stratejileri Kazandırıyoruz”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ise, Çukurova Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu olarak öğrencilerimizde öncelikle yabancı dilin eğitim-öğretim sürecindeki önemine ilişkin farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirterek, “Bu nedenle görevimiz, üniversitemizin saptadığı yabancı dil politikası doğrultusunda nitelikli yabancı dil eğitim-öğretimi yürüterek, öğrencilerin mesleki yaşamlarında akademik çalışmalarını sürdürmede, ilgili dilin iletişim aracı olarak kullanıldığı farklı çevrelerde kendilerini ifade edebilmelerine, yabancı dil bilgisi ve becerilerini geliştirmelerine ve bağımsız dil öğrenmelerine olanak sağlayacak stratejileri kazandırmak.” dedi.

Daha sonra Rektör Prof. Dr. Tuncel ve berberindekiler YADYO binasını gezerek fiziki şartlarını yerinde inceledi. Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.