Kampus

...

Rektör Prof. Dr. Tuncel İmamoğlu MYO’daydı

Rektör Prof. Dr. Tuncel İmamoğlu MYO’daydı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ilçelerde bulunan Yüksekokul ve Fakülteleri ziyaret etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Rektör Prof. Dr. Tuncel, İmamoğlu İlçesi’nde bulunan İmamoğlu MYO’yu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Prof. Dr. Tuncel, bölgeye hitap edecek yeni bir MYO binası inşaası için başta İmamoğlu halkı olmak üzere hayırseverler ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına destek çağrısında bulundu.

 

Ziyarete Rektör Prof. Dr. Tuncel ve beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Genel Sekreter Vekili Dr. Mehmet Cingöz ve ilgili daire başkanları katıldı.   

 

Prof. Dr. Kaydan: “Nitelikli Mesleki-Teknik Elemanlar Yetiştiriyoruz”

MYO binasında incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Bora Kaydan’dan bilgi aldı. Prof. Dr. Kaydan, MYO’nun 2012-2013 eğitim-öğretim yılında Su Ürünleri Programı’na öğrenci alarak öğretime başladığını hatırlatarak, 2013-2014 eğitim öğretim yılında Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Programına, 2014-2015 eğitim öğretim yılında Bilgisayar Teknolojisi programına öğrenci aldıklarını söyledi. Şu anda Gaz ve Tesisatı Teknolojisi ve Bilgisayar Teknolojisi programlarında 2 yıllık ön lisans eğitim-öğretimi verildiğini ifade eden Prof. Dr. Kaydan, “Endüstrinin ihtiyaç duyduğu alanlarda teorik ve uygulamalı eğitim alarak, tercih edilen nitelikli mesleki-teknik elemanlar yetiştirilerek mezun olacak öğrencilerimiz Tekniker/Meslek Elemanı unvanına sahip oluyorlar. Yüksekokulumuz, Adana ili, İmamoğlu ilçe merkezinde bulunmaktadır. Toplam kapalı alan 1629 m2 olup, 2 adet laboratuvar, 1 adet kütüphane, 3 adet depo,5 adet derslik,1 adet kantin ve 1 adet yemekhane bulunan üç katlı büyük bir binadır. Adana Büyükşehir belediyesi tarafından ilçemize her gün düzenli belediye otobüs seferleri düzenlenmekte. Ayrıca ilçemizde 40 kız öğrencinin ikamet edebileceği İmamoğlu Belediyesine ait yurt bulunmakta.” dedi.

 

Rektör Prof. Dr. Tuncel İmamoğlu MYO’da İncelemelerde Bulundu

Prof. Dr. Meryem Tuncel ise, kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda çalışma yapabilecek nitelikte, bilgi, beceri ve donanıma sahip, bilimsel gelişmelere açık, ulusal ve evrensel değerleri özümsemiş, mesleki açıdan yetkin, toplumsal değerlere saygılı meslek elemanları yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

MYO binasında incelemelerde bulunan Prof. Dr. Tuncel, her geçen gün akademik ve idari altyapısı gelişen Meslek Yüksekokulunun, fiziki olarak yetersiz kalan hizmet binasının İmamoğlu İlçesi’ne yakışır bir hale gelmesi için bölge halkından ve yerel yönetimlerden destek beklediklerini söyledi.

 

Rektör Prof. Dr. Tuncel, Başkan Karaköse İle Görüştü

İncelemelerin ardından İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse ile görüşen Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, İmamoğlu MYO’nun bina sorununa çözüm bulmak amacıyla ilçede bulunan arazileri gezdi.

İmamoğlu Meslek Yüksekokulunun gerek programları gerekse eğitim öğretim faaliyetleriyle bölgeye hizmet konusunda önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tuncel, hizmet binası konusunda yaşanan yetersizliğin bir an önce giderilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.