Kampus

...

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Mezunları İçin Online Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Mezunları İçin Online Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Covid-19 tedbirleri çerçevesinde Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi 46. Dönem mezunları için online tören düzenlendi. Sadece temsili olarak Ziraat Fakültesini 1. 2. ve 3. olarak bitiren öğrencilerin katıldığı törende toplam 186 öğrenci online ortamda mezuniyet mutluluğu yaşadı. Online tören öğrenciler ve aileleri tarafından ilgiyle karşılandı. Çukurova Üniversitesi Rektörlük Haber Merkezi’nin (@cuhabermerkezi) sosyal medya hesabından da canlı olarak yayınlanan tören çok sayıda kişi tarafından takip edildi.

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Torun, dekan yardımcıları, bölüm başkanları, akademisyenler ve idari personel sosyal mesafe kuralları çerçevesinde katıldı.

Ziraat Fakültesi Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törende ilk olarak öğrenciler adına fakülteyi 1.’likle bitiren Bitki Koruma Bölümü’nden Gökhan Başıbüyük konuşma yaptı. 

Prof. Dr. Torun: “Ülkemiz Tarımına Hizmet Etmenin Haklı Gururunu Yaşıyoruz”

Dekan Prof. Dr. Bülent Torun, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin kurulduğu günden bugüne kadar çok sayıda ziraat mühendisi yetiştirdiğini ifade ederek, ülkemiz tarımına hizmet etmek üzere bu mezuniyet töreniyle 186 öğrenciyi daha Ziraat Mühendisi olarak uğurladıklarını ifade etti. “Bugün final sınavlarından başarılı olmuş 186 arkadaşımızı daha ziraat mühendisi olarak mezun etmenin gururunu yaşamaktayız.” diyen Prof. Dr. Torun, öğrencilerin eğitimine katkıda bulunan başta akademisyenler olmak üzere idari personel ve ailelerine teşekkür etti. 

Prof. Dr. Erdoğan: “Çukurova Üniversitesi, Ziraat Mühendisi Ordusuna 186 Yeni Nefer Kazandırdı”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan da Çukurova Üniversitesi olarak bilimin ışığında vatanına ve milletine bağlı ziraat mühendislerini mezun etmenin bir kez daha gurunu yaşadıklarını, bu mezuniyetin zor bir sürece denk geldiğini belirtti. Prof. Dr. Erdoğan, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu olmanın her zaman çok önemli bir ayrıcalık olduğuna dikkati çekerek, bunun başlıca nedeninin ise alınan nitelikli eğitim olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Erdoğan, “Akıl ve bilimin göstergesinde, temel insani değerlere bağlı, onurlu ve çalışkan birer Ziraat Mühendisi olarak, bizi her zaman bir adım öteye taşıyacağınıza yürekten inanıyor, mezuniyetinizi kutluyorum. Yolunuz açık olsun…” şeklinde konuştu 

Dereceye Giren Üç Öğrenci Havaya Temsili Kep Attı

Yapılan konuşmaların ardından Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ufuk Gültekin tarafından mezun olan 186 öğrenciye online ortamda Ziraat Mühendisliği Yemini yaptırıldı. Yemin töreni sonrası dereceye giren öğrenciler adına fakülte 1.’si Bitki Koruma Bölümü’nden Gökhan Başıbüyük, 2.’si Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü’nden Ethem Suvaroğlu ve 3.’sü Bitki Koruma Bölümü’nden Sühan Mamadov yaş kütüğüne plaket çaktı.

Tören, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Dekan Prof. Dr. Bülent Torun ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mikail Baylan’ın dereceye giren öğrencilere plaket ve hediyelerini vermesinin ardından öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla son buldu.