Türkiye’nin en geniş araştırma ve eğitim altyapı olanaklarına sahip üniversitelerinden biri olan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) doğal yaşam alanı olan kampüsüyle de öğrencilerin ilgisini çekiyor. Üniversiteye hazırlanan Yüreğir Halıcılar Anadolu Lisesi öğrencileri ÇÜ Su Ürünleri Fakültesinin olanaklarını yapılan teknik gezi ile inceledi.
Yüreğir Halıcılar Anadolu Lisesi öğrencileri Coğrafya dersi kapsamında Çukurova Üniversitesine teknik gezi planladı. Coğrafya Öğretmenleri Turan Çınar ve Ceren İşmen, Müdür Yardımcısı Ali Işık gözetiminde öğrenciler Çukurova Üniversitesinin farklı birimlerini ziyaret ederek akademisyenlerden bilgi aldı.
Coğrafya Dersi Kapsamında Su Ürünleri Fakültesinde İncelemelerde Bulundular
İlk olarak Su ürünleri Fakültesinin laboratuvar derslik ve besleme ünitelerini ziyaret eden öğrencilere Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Eroldoğan Doç. Dr. Sedat Gündoğdu, Doç. Dr. Sinan Mavruk, Dr. Ali Rıza Köşker, Dr. Asuman Yılmaz ve Ali Özdeş eşlik etti. Laboratuvarlardaki çalmaları yakından izleyen öğrenciler araştırma geliştirme projeleri hakkında da akademisyenlerden bilgi aldı. Kampüs turu yaparak balık besleme çiftliğine de giden YURHAL’lı öğrenciler balık besleme havuzlarından balık tutarak yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Akademisyenler öğrencilere akvaryum balığı hediye etti.
Prof. Dr. Eroldoğan: “Tercihinizde Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesine de Yer Verin…”
Fakülte ve teknik alt yapıları hakkında YURHAL’lı öğrencilere bilgi veren Prof. Dr. Eroldoğan “Fakültemiz, alanında uzman ellinin üzerinde nitelikli akademik personeli, teknolojiyi yakından takip eden eğitim ve araştırma laboratuvarlarının yanı sıra ‘Yumurtalık Deniz Ürünleri Eğitim-Öğretim ve Araştırma İstasyonu’ ve ‘Dr. Nazmi Tekelioğlu Tatlı Su Ürünleri Eğitim-Öğretim Araştırma İstasyonu’ ile Türkiye’deki Su Ürünleri Fakülteleri içerisindeki en donanımlı araştırma istasyonlarına sahiptir. Hem denizde hem de iç sulardaki araştırmalarda kullanılan iki araştırma teknesiyle nitelikli su ürünleri mühendisleri yetiştirmeyi hedeflemektedir. Fakültemizde ayrıca ‘Aletli Dalış’ eğitimi verilerek öğrencilerimizin ‘Dalış Brovesi’ almaları sağlanmaktadır.” dedi.
Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin yetiştirdiği Su Ürünleri Mühendislerinin ülkemizde kamuda, Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, Su Ürünleri Araştırma Enstitüleri, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Üniversitelerde akademisyen olarak ve özel sektörde ise Su Ürünleri Yetiştiricilik İşletmelerinde yoğun istihdam edildiğini açıklayan Prof. Dr. Eroldoğan, üniversite tercihi yapacak YURHAL’lı öğrencileri geleceğin mesleği olan Su Ürünleri Mühendisliğine davet ettiğini söyledi.
Öğrenciler da sonra UZAYMER’i de ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.