Bilim

...

StartUp Weekend for All

StartUp Weekend for All

Genç Girişimciler Çukurova Üniversitesinde Buluştu…

 

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Çukurova Teknokent, ÇÜ Teknoloji Transfer Ofisi ve Adana Girişimcilik Merkezi işbirliğiyle “StartUp Weekend for All” etkinliği Adana Girişimcilik Merkezinde gerçekleşti. Girişim ve inovasyon ekosisteminin ulusal ve yerel paydaşlarını bir araya getiren etkinlikte, genç girişimciler farklı alanlarda 68 yenilikçi iş fikri geliştirdi. 300'den fazla girişimci, 18 uzman mentorun katıldığı etkinlikte, farklı yaş gruplarından Türk ve Suriyeli ekipler yarışarak fikirlerini jüriye sundu.

 

Prof. Dr. Çolak: “ÇÜ Geleceği Gören, Akademik Çalışmalarıyla Örnek Olan Bir Kurum.”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı etkinlikte ÇÜ Öğretim Üyesi, TOBB Adana İli Akademik Danışmanı ve Adana Girişimcilik Merkezi Proje Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Çolak ‘StartUp Weekend for All’ etkinliğine ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Prof. Dr. Çolak, “böylesine önemli bir projede olmaktan dolayı çok mutluyuz. Çukurova Üniversitesi her zaman geleceği gören ve akademik çalışmalarıyla örnek olan bir kurum, bende bu kurumun bir üyesi olmaktan dolayı gurur duyuyorum.” dedi. Prof. Dr. Çolak ayrıca Türkiye’nin farklı İllerinden gelerek "StartUp Weekend for All" etkinliğine katılan girişimcilerin 18 uzman mentor eşliğinde 54 saat boyunca farklı alanlarda yeni girişim fikirlerini ortaya koyduğunu da hatırlatarak, dereceye giren takımlara bilgisayar ve tablet hediye edildiğini duyurdu.

 

Hisarcıklıoğlu: “Hayal Kurmaktan Sakın Vazgeçmeyin.”

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da yaptığı konuşmada, “ Her şey mükemmel olmuşsa bile pazarlayamadıktan sonra boş… Bu tip etkinlikler, projelerin öne çıkarılması noktasında bir fırsat. Sermaye yok diye şikâyet etmemek lazım. Her şey elinizin altında. En özgür olduğunuz alan hayal kurmak. Hayal kurmaktan sakın vazgeçmeyin. Hayali hedefe çevirerek koyduğunuz hedef doğrultusunda çalışmanız lazım.” dedi.

 

Dereceye Giren Takımlara Bilgisayar ve Tablet Hediye Edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Uygulamaları Daire Başkanı Dr. Mustafa Kemal Akgül, Turkcell Arıkovanı'ndan Mustafa Can Geçkiner, Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren, Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Bora Kocaman, Adana Girişimcilik Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Çolak, Hanzade Sarıçiçek ve UNDP Geçim Kaynakları Sektörü Müdürü Özlem Çavuşoğlu'ndan oluşan jüri, kapsamlı değerlendirmenin ardından ödül kazanan takım ve projeleri açıkladı.

Buna göre, otizimli çocuklara yönelik sanal gerçeklik uygulamaları geliştiren TDVR takımı, diyabet hastalarına yönelik yerli insülin pompası geliştiren DIA-BET, su tasarrufuna yönelik akıllı banyo sistemleri geliştiren 3S7K, Turkcell Arıkovanı'ndan kitlesel fonlama, mentorluk ve networking alanında destek alacak. Ayrıca, Augmented Team, Aki-Tech, Data's, Cashier, 7. Kıta ve Half Man - Half Robot ekipleri, jüri tarafından tablet ve dizüstü bilgisayarlar ile ödüllendirildi.

Yarışmaya katılan tüm ekipler, Adana Girişimcilik Merkezi'nin düzenleyeceği Bootcamp'a kabul edildi. Finale kalan 28 ekip, KOSGEB Adana İl Müdürlüğü ile birebir görüşmeler yaparak teşvik ve desteklerden yararlanma fırsatı bulacak. Takımlara ayrıca, Turkcell Arıkovanı'ndan kitlesel fonlama, mentorluk ve network alanında da destek verilecek.