Kampus

...

Çukurova Üniversitesi Heyeti St Petersburg Politeknik Üniversitesi'ni Ziyaret Etti

Çukurova Üniversitesi Heyeti St Petersburg Politeknik Üniversitesi'ni Ziyaret Etti

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve beraberindeki heyet, Rusya’daki St Petersburg Politeknik Üniversitesine (SPbPU) resmi ziyarette bulundu. Rektörler Prof.Dr. Mustafa KİBAR ve Prof. Andrei RUDSKOI mevcut işbirliğinin detaylarını ve olası yeni işbirliği alanlarını kararlaştırdı.

 

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Dış İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Harun Arıkan, Uluslararası Öğrenci Merkezi Başkanı Prof. Dr. Alhan Sarıyev ve Mühendislik Fakültesi Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Ulus Çevik’ten oluşan heyet St. Petersburg Politeknik Üniversitesi Rektörü Prof. Andrey Rudskoı ve Dış İlişkiler yetkililerini ziyaret etti. İkili işbirliği anlaşmaları kapsamında Rusya’ya giden Çukurova Üniversitesi heyeti, görüşmelerin oldukça verimli geçtiği ziyarette ortak programlar ve yeni işbirliği alanları da dahil her iki üniversite arasında işbirliğinin geliştirilmesi kararı aldı.

 

Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği Kapsamında İşbirliği

Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA107) 2019 projesi ile ortak ülke sayısını 11’e çıkaran Çukurova Üniversitesi, Rus ortağı St Petersburg Politeknik Üniversitesi ile proje çerçevesinde mühendislik alanında öğrenci ve akademik personel değişimine başladı. 32 binden fazla öğrencisi olan ve dünya sıralamalarında 439’uncu sırada yer alan Politeknik Üniversitesi 50’den fazla lisans, 200’den fazla yüksek lisans ve 90 doktora programı sunuyor.  Ayrıca SPbPU’da lisans ve yüksek lisans olmak üzere 24 program İngilizce olarak yapılıyor. Türkiye’den sadece altı üniversite ile işbirliği içerisinde olan SPbPU’da yaklaşık 90 Türk öğrenci de eğitimlerine devam ediyor.

 

Rus Rektör Çukurova Üniversitesini Ziyaret Edecek

St. Petersburg Politeknik Üniversitesi Rektörü Prof. Andrey Rudskoı, Uluslararası Kredi Hareketliliği projesinin iki üniversite arasındaki ortak çalışmaların başlangıcı olduğunu ve mevcut işbirliğini daha ileri boyutlara taşımak istediklerini ifade etti.  Rektör Prof. Andrei Rudskoı sözlerine şöyle devam etti: “Bu yıl SPbPU, 120’inci yaşını kutluyor. Üniversite olarak sizden biraz daha yaşlıyız! Sizin kurumunuza da aynı uzun ömrü diliyorum! Çukurova Üniversitesi uluslararası bir üniversite ve tıp, tarım ve doğa bilimlerinde oldukça iyi tanınmakta. Sizinle henüz bu alanlarda işbirliği anlaşmamız yok, ancak uzun zamandan beri ilişkilerimizi güçlendirmek ve işbirliği alanlarını genişletmek istiyoruz. Gelecek Mart ayında yalnızca SPbPU Rektörü olarak değil, Türkiye-Rusya Dostluk Derneği Başkanı olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni ziyaret etmeyi planlıyorum. Türkiye'de Rus Kültür Günleri düzenlemeyi planlıyoruz. İşbirliği anlaşması imzalamak için Çukurova Üniversitesini ziyaret etmekten memnuniyet duyacağım.” Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar da konuşmasında Politeknik Üniversitesi Rektörü ve Dış İlişkiler temsilcilerine sıcak karşılama için teşekkür etti ve ziyaretin üniversite adına heyecan verici ve verimli olduğunu ifade etti.

 

İşbirliği Anlaşması Mart 2020’de İmzalanacak

Yeni işbirliği alanları ve ortak programlar üzerinde çalışmayı içeren anlaşma metni üzerinde müzakerelerin tamamlanmasının ardından işbirliği anlaşmasının Mart 2020'de imzalanmasının planlandığını bildiren ÇÜ diş İlişkiler Birimi Yöneticileri geniş bilimsel ve teknolojik işbirliği olanakları ve Erasmus + projesi kapsamında yer alan alanların yanı sıra Kış ve Yaz Okulları konusunda da bilgi paylaşan SPbPU Rektörü Prof. Andrei Rudskoı, Çukurova Üniversitesi öğrencilerini Uluslararası Politeknik Yaz Okuluna katılmaya davet ettiğini açıkladı.

 

Çukurova Üniversitesi heyeti ziyaret kapsamında ayrıca Politeknik Üniversitesi laboratuvarlarını ve araştırma merkezlerini de ziyaret etti.