Kültür Sanat

...

ÇÜ Devlet Konservatuvarı Bir Birincilik Daha Aldı

ÇÜ Devlet Konservatuvarı Bir Birincilik Daha Aldı

17. Antalya Viva Müzik Vakfı tarafından düzenlenen Klasik Müzik Yarışmasında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı başarılarına bir yenisini daha ekledi. Lise 3 sınıf öğrencisi Bilge Gürer yarışmada birinci oldu.

 

Doç. Dr. Ulviye Gürer’in öğrencisi olan Bilge Gürer başarılarına bir yenisini daha ekledi. Antalya’da gerçekleştirilen Viva Müzik Yarışmasına katılan Gürer, piyanosunun başına geçerek tüm jüri üyelerini etkiledi.

 

New York’ta Carnegie Hall'da Konser Vermeye Hak Kazandı

İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Trakya, Mersin, Girne (KKTC), Baku (Azerbaican), Sankt Petersburg, Rostov, Moskova (Rusya) ve Özbekistan’tan birçok katılımcılının yarıştığı müzik yarışmasında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencisi Bilge Gürer birinci olarak New York’un en ünlü salonlarından biri olan Carnegie Hall'da konser vermeye hak kazandı.

 

Ulusal ve Uluslararası Başarı Elde Eden Genç Yetenekler Festivalde Sahne Aldı

Ayrıca Ege Kültür Platformu Derneği öncülüğünde düzenlenen 1. Uluslararası İzmir Piyano Festivaline ‘de katılan Gürer, birçok genç yetenekle sahne alarak performans sergiledi.

Piyano Öğretmeni Nilüfer Güzel’in koordinatörlüğünde Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Ulviyye Güler ve İzmir Devlet Opera Balesi Piyanisti Yelena Shelkalyova sanat danışmanlığında gerçekleşen festivalde Master Class çalışması da yapıldı. Dünyaca ünlü konuk piyanistler Rüya Taner ve Iraz Yıldız’ın performansı ayakta alkışlanırken, festivalin genç yetenekleri Norveç’ten Samuel Sabbah, Almanya’dan Levonie Wiegel, Azerbaycan’dan Shirin Amiraslanova, Nariman Amiraslanova, İtalya’dan Davide Ranaldi, Türkiye’den Çınar Manaflı, Fikret Uçar, Mert Hakan Şeker, Nil Gökseli Elif Naz Karabulut, Batu Yıldırım, Arya Su Gülenç, Bilge Gürer, Ateş Güldoğan çaldıkları eserlerle izleyiciyle buluştu.