Bilim

...

Çukurova Racing Takımı Hedef Büyüttü

Çukurova Racing Takımı Hedef Büyüttü

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in desteğiyle katıldıkları "Formula Student Andorra" yarışlarında ikincilik kazanan Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü bünyesindeki Çukurova Racing Takımı, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamında ziyaret etti. Takımın yeni hedefi Formula Student'in Almanya, Macaristan ve İtalya etaplarına da katılarak başarı elde etmek…

 

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, Otomotiv Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Özcanlı ve Çukurova Racing Takımı'nı Senato Salonu'nda kabul etti.

Öğrencileri tek tek tebrik eden Rektör Prof. Dr. Kibar, takımın Barselono'daki yarışmalara gidebilmesi için destek olan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik başta olmak üzere Adana Valiliği ve Adana Sanayi Odasına teşekkür etti.

 

Dekan Prof. Dr. Başıbüyük de öğrencilerin bir yıldan bu yana yoğun bir şekilde çalıştığını ve yarıştan başarıyla döndüğünü söyledi.

Doç. Dr. Mustafa Özcanlı ise Çukurova Racing Takımı'nın AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in desteği sayesinde son anda bütün hazırlıklarını tamamlayarak Barselona'daki "Formula Student Andorra"ya katıldığını hatırlattı. Yarışmalara 8 ülkeden 18 üniversite takımının katıldığı aktaran Doç. Dr. Özcanlı, Çukurova Racing Takımı'nın yarışmada Polonya'dan Silesian Teknoloji Üniversitesinin ardından genel klasmanda ikinci olduğunu ifade etti.

 

“Türk Bayrağını Barselona'da Dalgalandırdığımız İçin Çok Mutluyuz.”

Takımın bir yıldan bu yana gece gündüz demeden çalıştığını ve 85 HP gücünde saatteki hızı 140 kilometreye ulaşan araç "CR-A3" ile hızlanma yarışında da birincilik elde ettiğini söyleyen Doç. Dr. Özcanlı, şöyle devam etti:

"Takımımız yarışlardan ikincilikle döndü ve biz gerçekten çok mutluyuz. Bu takımın yarışmanın başlamasına kısa süre kalmasına rağmen gidip gitmeyeceği meçhuldü. Bir anda işler artık tersine döndü ve aldığımız haberle takımımızı İspanya'ya yolladık. Bunun ardından da dört ödül geldi. En iyi hızlanan araç kategorisinde birincilik ve diğer klasmanlarda ikincilik ödülü aldı. Asıl önemli olan bu aracın, öğrencilerin oraya gitmesiydi. Bu sebeple AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'e çok çok teşekkür ediyorum. Gerçekten onun destekleriyle bu iş başladı. Takım gitti, yarıştı ve geldi. Desteklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen Adana Valimiz Mahmut Demirtaş'a, Adana Sanayi Odasına ve Rektörümüz Mustafa Kibar'a çok teşekkür ediyorum. Türk bayrağını Barselona'da dalgalandırdığımız için çok mutluyuz. Hedef aslında Formula Student ayaklarının en sert geçtiği, en iddialı takımların yer aldığı İtalya, Macaristan ve Almanya ayaklarına katılmak. Ümit ediyorum biz ilerleyen yıllarda o kategorilerde o şehirlerde yapılan yarışlara katılıp daha güzel dereceyle döneriz.”