Kampus

...

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Çubukçu Emekli Oldu

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Çubukçu Emekli Oldu

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesinde hüzün vardı. 4 yıldır Fakülte Dekanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Hatice Çubukçu emekliliğe ayrıldı. İletişim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen kurumsal emeklilik töreniyle Dekan Prof. Dr. Çubukçu, Çukurova Üniversitesine veda etti.

 

Kurumsal emeklilik törenine Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, dekanlar, akademisyenler, öğrenciler ve Prof. Dr. Çubukçu‘nun ailesi ile yakınları katıldı.

 

Prof. Dr. Çubukçu’nun Özgeçmişi Sunuldu

Tören saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunması ve Prof. Dr. Çubukçu‘nun özgeçmişinin sunulmasıyla başladı. Prof. Dr. Çubukçu‘nun anılarının yer aldığı videonun izlenmesinin ardından açılış konuşmasını İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlker Özdemir yaptı. Doç. Dr. Özdemir, emekliliğe ayrılan Prof. Dr. Çubukçu’ya yeni hayatında sağlık ve mutluluklar dileyerek Fakültelerine verdikleri katkılardan dolayı teşekkür etti.

 

Prof. Dr. Kibar: “Hocamızın Adını Her Zaman Saygı ve Minnetle Anacağız.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise, Çukurova Üniversitesi için tam 25 yıl emek vermiş olan Prof. Dr. Çubukçu’yla çalışma fırsatı bulduğu için çok şanslı olduğunu ifade etti. İletişim Fakültesinin kuruluş sürecinde önce dekan yardımcısı, 2014 yılından bu yana da dekan olarak görev aldığını belirten Prof. Dr. Kibar şunları kaydetti;

“Saygıdeğer Hocamız İletişim Fakültemizin hem kuruluş ve gelişim sürecinde, hem de Fakültemize bağlı Stüdyoların işletilmesi sürecinde büyük emek verip gayret göstermiş ve çok da başarılı olmuştur. Müze çalışması bile, görev süresini tamamlamak üzereyken hocamızın hala fakültesi için yeni değerler yaratma heyecanının hiç eksilmediğinin bir işaretidir. Hocamız bana göre bilhassa projeci kişiliğiyle ve kimliğiyle temayüz etmiş bir kişidir. Öyle ki özellikle stüdyolarımızın faaliyete geçmesi konusunda ekibiyle birlikte sürekli projeler üretmiş, bunların birçoğunu da hayata geçirmiştir. Hocamız Üniversitemizdeki çeşitli platformlarda hayata ilişkin bakış açısı ile tüm çalışma ortamlarımızda ilkeli, kararlı, adil, sağduyulu, empati yapan, yasa ve yönetmelikleri uygulayan bir duruş sergilemiş; doğru bildiği konuları her zaman savunmuştur. Gerek Fakülte, gerekse Üniversite genelinde çeşitli kurul ve komisyonlarda üretken ve başarılı çalışmalarından dolayı hocamızın adını her zaman saygı ve minnetle anacağız.”

 

Rektör Prof. Dr. Kibar Prof. Dr. Çubukçu’ya Plaket Takdim Etti

Prof. Dr. Çubukçu ise fakültede olan anılarını anlatarak emeklilik törenine katılan tüm katılımcılara teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar akademiye katkılarından dolayı Prof. Dr. Çubukçu’ya emeklilik plaketi takdim etti. Daha sonra tören Prof. Dr. Çubukçu‘nun yakınlarının, ailesinin ve arkadaşlarının söz almasıyla devam etti. Kurumsal emeklilik töreni düzenlenen kokteylle son buldu.