Kampus

...

İki Dünya Arasında Kesişimde Gerçek - Sanal Belirsizliği

İki Dünya Arasında Kesişimde Gerçek - Sanal Belirsizliği

13. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri etkinlikleri kapsamında Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi'nde İki Dünya Arasında/Kesişimde Gerçek - Sanal Belirsizliği konulu panel düzenlendi.

 

İletişim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Çubukçu yaptı. Daha sonra Dr. Sevda Ünal panel oturumunu başlattı. Sanal ve gerçek dünya arasında gelinen noktanın irdelendiği panelde Doç. Dr. Oya Morva. "Dijital Benlik", Doç. Dr. Zeynep Özarslan. "Yaratıcı Endüstriler", Prof. Dr. Mutlu Binark ise "Dijital Kültür ve Yeni Medya Ekosistemi" konularında öğrencilere bilgi verdi.

 

"Yaratıcı Endüstriler"

Doç. Dr. Zeynep Özarslan, iletişim fakültelerinde yeni medya derslerinin daha kuramsal ve daha akademi ağırlıkta olduğunu belirterek, "Özel sektör bizden süper kahraman istiyor ama biz üniversitede süper kahramanlar yetiştirmiyoruz." dedi.

 

"Dijital Kültür ve Yeni Medya Ekosistemi"

Prof. Dr. Mutlu Binark ise Dijital Kültür ve Yeni Medya Ekosistemi başlıklı konuşmasında bütün iletişim teknolojilerinin yaşamın içine gömülü ve yaşamın ta kendisine işlenmiş olduğunu belirterek; yeni medya kavramının aslında olmadığını her medya aracının dönemine göre yeni olduğunu, bilgisayardan önce televizyonun televizyondan önce ise telgrafın yeni medya aracı olduğunu ifade etti.

 

"Dijital Benlik"

Panelin bir diğer konuşmacılarından olan Oya Morva ise ‘Dijital Benlik’ adlı sunumunda benlik kavramının tarihsel kronolojisinden başlayarak dijital benlik kavramına geliş serüveninden söz etti. Morva, dijital benlik kavramının "Çevrimiçi kimliklerimize" gönderme yapan bir kavram olduğunu söyleyerek, bir kişinin kullanıcısı olduğu platformlarda kendini ifade ettiği kimlik olarak açıkladı.

 

Konuşmaların ardından Çukurova Sanat Girişimi Gönüllüsü Asuman Söylemez panelistlere teşekkür belgelerini takdim etti.