Çukurova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇÜSEM) ve Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) İşbirliğiyle evinden üreten kadınlar için girişimcilik eğitimi düzenlendi.
Çukurova Üniversitesi’nin lisans ve lisansüstü eğitim programları dışında, toplum hizmetine sunulmasında yarar görülen ve toplumun gelişimine yardımcı olan eğitim programları düzenlemeyi amaçlayan ÇÜSEM, İŞKAD üyelerine yönelik önemli bir eğitim seminerine ev sahipliği yaptı. Konusunda uzman on farklı konuşmacı farklı alanlarda kadınlara eğitim verdi.
Mantı: “Üreten Kadınlarımızın Yanındayız”
Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilen eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan İŞKAD Başkanı Berman Mantı, “İŞKAD olarak üretim ekonomisine destek olmak amaçlı evinde kendi çabası ile üretim yapan kadınlara ulaşarak, onların el emeği göz nuru ürünleri tüketicilerle buluşturan bir festival düzenlediğimizde Adana’da çok yetenekli kadınlarımızın bulunduğunu ve ekonomimiz adına da ciddi bir potansiyel olduğunun farkına vardık. Evinde üreten tüm kadınlarımızın iş hayatında daha etkin olmaları gerektiği konusuna olan inancımızla, kendi içinde ekonomi yaratmanın tüm inceliklerini, üreten kadınlarımızın emeklerinde, çabalarında gözlemleyince Adana’da kadınlar adına kitlesel bir hareket başlattık ve İŞKAD’ı üreten kadınların adresi olma yolunda adımlar atıyoruz. Öncelikli olarak artık Adana’da üreten tüm kadınlarımızın yanında İŞKAD var. Kadınlarımızı iş hayatına bilinçli ve akademik olarak entegre etmek en büyük arzumuz. Girişimcilik yolunda kadınlarımızın her adımında yanlarındayız. Elbette ki bunun için eğitim şart. Evinde üreten kadınlarımız için hazırladığımız girişimcilik modül eğitiminde kadınlarımızın ihtiyaç duyabilecekleri tüm teknik konularda bilgi sahibi olmaları ve girişimci olarak iş hayatına atılmaları en büyük hedefimiz. Bu eğitime katılan, destekleyen her birey ve kuruma teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Dr. Halefoğlu, “Üniversite İle Şehir Arasında Köprü Konumundayız”
ÇÜSEM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Ziya Halefoğlu ise, ÇÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin şehir merkezi ile üniversite arasında bir köprü olduğunu hatırlatarak, kadınların üretime katkı sağlaması adına böyle bir eğitim almasının üniversite adına önemli bir çalışma olduğunu ifade etti. Çukurova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde 2006 yılından bu yana 100 e yakın kurs ile 4000 saatin üzerinde ders verildiğini de sözlerine ekleyen Dr. Öğr. Üyesi Halefoğlu, bu kurslara belli bir konuda uzmanlaşma, kariyerde ilerleme, profesyonel ve kişisel gelişimi sağlama veya hobi amaçlı olarak, her yaştan ve meslekten yüzlerce kişinin katıldığını söyledi.
Katılımcılara Sertifika Verildi
Açılış konuşmalarının ardından “Yüksek Topuktan Yüksek Başarıya” isimli sunumuyla Dr. Obengül Ejder, “Girişimcinin Yol Haritası ”sunumuyla Efe Efeoğlu, “Marka İletişimi” sunumuyla Berman Mantı, “E Ticaret Stratejileri” sunumuyla Fethi Dalkılınç, “E Ticaret Hukuku” sunumuyla Ender Kunt, “Hibe ve Destek Kredileri” sunumuyla Meltem Aydın, “Vergi Muafiyeti ve Şirket Kurulum Prensipleri” sunumuyla Güney Yılmaz, “Grafik Tasarım” sunumuyla Mustafa Öncül, “Satış Pazarlama” sunumuyla Burak Nakıpoğlu, “Sosyal Medya” sunumuyla Bahar Kıyan katılımcılara bilgiler aktardı.
Program sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.