Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile İl/İlçe Müdürlüğünde görevli teknik personele yönelik hizmet içi eğitim programı düzenledi.
ÇÜ Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleşen “Bitki hastalıkları ve zararlıları ile mücadele, sulama ve gübreleme” eğitim programı saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Eğitim seminerine ÇÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Kafkas, ilgili akademisyenler, İl Tarım Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin yardımcıları ilgili şube müdürleri ve kurum personelleri katıldı.
Prof. Dr. Kafkas: “Adana, Ülkemiz Tarımı İçin Çok Önemli Konumda”
Dekan Prof. Dr. Salih Kafkas, yaptığı açılış konuşmasında Adana ilinin tarımla özdeşleştiğini ifade ederek, “Adana’nın yüzölçümünün %35’inde yaklaşık 5 milyon dekar alanda tarım yapılmaktadır. İlimizde tarla alanına giren bazı türlerin ülkemiz üretiminde öncü konumundadır. Örneğin Tarla bitkilerinde Türkiye soya üretiminin %64’ünü yer fıstığı üretiminin % 53’ünü mısır üretiminin %13’ünü ayçiçeğinin %11’ini pamuğun %7’sini karşılamaktadır. Bahçe bitkileri alanına giren bazı türlerin ise meyvecilikte ülkemiz turunçgiller üretiminin üçte birini (Altıntop Üretiminin %80’i mandarin üretiminin %33’ünü limonun %25’ni ve portakalın %20’sini) Trabzon Hurmasının %23’nü narın %12’sini ve nektarının %11’ini, sebzecilikte ise marulun yaklaşık %30’unu karpuz üretiminin %23’ünü ve kavunun %12’sini karşılamaktadır. Verdiğim bu rakamlar Adana İlimizin Ülkemiz tarımı için ne kadar önemli olduğunu bizlere açıkça göstermektedir.” dedi.